Výborná bezlepková roláda, která se vždycky povede !!!
Potřebné ingredience
6 vajec 120 g cukru 80 g bezlepkové mouky Jizerka
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s cukrem na hustou hmotu a potom vmícháme mouku.
Vzniklou hmotu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby.
Pečeme cca…
Suprové MAROKÁNKY - BEZ LEPKU
Potřebné ingredience
1/4l šlahačky, 1/4kg cukru krupice, 1/4kg nasekaného kandovaného ovoce, 1/4kg nasekaných ořechů (vlašské,lískové) a mandlí, 3dkg bezlepkové směsi Jizerka, čokoláda na vaření.
Postup přípravy
1) Ve větší míse promícháme cukr, kandované ovoce, ořechy a mandle a bezlepkovou směs.
2) šlehačku necháme přejít opatrně varem, opravdu jen chvilinku a vmísíme do…
Bezlepková tvarohová vánočka - mazanec
Potřebné ingredience
1/2kg bezlepkové směsi Jizerka, 20dkg cukru, kostka měkkého tvarohu, 1 prášek do pečiva - bezlepkový, 1/2 kostky tuku (hera), 1 vejce, vanilkový cukr, mandle, hrozinky, citronová kůra, rum.
Postup přípravy
Je to hróóózně jednoduché! Všechny přísady smícháme, vypracujeme těsto a tak jako u klasického těsta, kdyby se zdálo tuhé, přidáme mléko, kdyby bylo řídké, přisypeme mouku...Z…
Bezlepkový piškotový dortíček - další z universálních…
Potřebné ingredience
Sníh ze 3 bílků,do toho 18dkg cukru moučky,3 žloutky,6 lžic oleje,18dkg bezlepkové směsi Jizerka,1/2 bezlepkového prášku do pečiva,3 lžíce vlažné vody
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, olej, pomalu zamícháme mouku s práškem do pečiva a vodu. Těsto vlijeme do vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy a…
Šlehaná bábovka bez vážení - univerzální recept na…
Potřebné ingredience
6 vajec, 6 lžic bezlepkové směsi (Jizerka), 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje
Postup přípravy
Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po…
Bezlepkové větrníčky
Potřebné ingredience
75g bezlepkové směsi Jizerka,
50g másla,
2 vejce,
1,25 dl vody,
špetku soli.
Tato dávka vystačí cca. na 20 kousků
Postup přípravy
Příprava jako u klasického odpalovaného těsta:
1) do hrnce nalejeme vodu, přivedeme k varu, osolíme ji a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Do vody s máslem za stálého…