Bezlepkové perníčky (ihned měkké, i po týdnu měkké..…
Potřebné ingredience
Recept jsem převzala ze serveru "bezlepek" - http://www.bezlepek.cz/2014/12/jak-na-bezlepkove-medovnicky Opravdu byly hned po upečení měkké, jsou i teď po týdnu a věřím, že jim to vydrží ;) - Těsto: - 250-300 g bezlepkové mouky (Promix UNI, Mix B, Mantler) - použila jsem Promix UNI, - 150 g moučkového cukru, - 50 g rozpuštěného másla nebo Hery, - 2 ks vejce, - 2 polévkové lžíce medu, - 1 kávová lžička sody bikarbony, - 1/2 kávové lžičky mleté skořice, - 1/4 kávové lžičky mletého hřebíčku. Já nahradila skořici a ml. hřebíček 1 lžičkou perníkového koření.
Postup přípravy
Postup práce: Připravíme a navážíme si potřebné suroviny. Rozpustíme máslo nebo Heru. Mouku s cukrem prosejeme, přidáme jedlou sodu, mletou skořici a mletý hřebíček (dá se koupit…