Králík na bílém víně, špenátové noky
Potřebné ingredience
3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)
Postup přípravy
Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme…
Králičí (kuřecí) směs s cuketou
Potřebné ingredience
500g vykoštěného králíka (kuřecích prsou), 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce škrobu, 1 vejce,sůl, pepř, 3 malé cukety, 4 žampiony, ústřicová omáčka na dochucení (ev. sójová)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky, smícháme se sójovou omáčkou, vejcem, solí, pepřem a škrobem. Necháme přes noc odležet. Na olivovém oleji osmahneme kousky masa, trochu podlijeme a…
Králík v marinádě (recept z MMB)
Potřebné ingredience
1/2 králíka, 300ml vody, 50ml olivového oleje, 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky papriky, 1 lžička kari, pepř, sůl
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do marinády, aby byl co nejvíce ponořený. Na marinádu smícháme všechny ingredience. Necháme přes noc v lednici a druhý den pečeme asi 2 a 1/2…