Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Svíčková z králika...výborná

Svíčková z králika...výborná

Potřebné ingredience

10-15dkg slaniny,1 menší celer,5 mrkví,4petržele,2cibule,5 kuliček nového koření,4kuličky jalovce,5kuliček pepře,tymián,2bobkové listy,sůl,pepř,podravka,špetka sladké papriky,máslo,0,5-1l mléka,1smetana,2-3lžíce hladké mouky,citronová šťáva,králík

Postup přípravy

Část slaniny nakrájím na proužky a prošpikuji králika.Osolím,malinko opepřím a posypu tymiánem.Zbylou slaninu nakrájím na kostičky a orestují společně s cibuli pokrájenou najemno…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík - pečený

Králík - pečený

Potřebné ingredience

1 králík, bylinky - čerstvé ze zahrádky nebo sušené (nebo směs kari + grilovací koření), 1 hrnek oleje, sůl

Postup přípravy

králíka naporcujeme a dáme do "marinády" vytvořené z oleje,soli a bylinek - necháme marinovat přes noc v lednici... poté pečeme 2 hodiny do měkka... Pro rychlejší upečení dám péct…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Kralik na horcici

Kralik na horcici

Potřebné ingredience

kralik,pepr,horcice,ocet,cibule,olej,sul

Postup přípravy

Naporcovaneho kralika dame do pekace ,osolime opeprime,potreme horcici, pokapeme octem a olejem.Zasypeme cibuli nakrajenou na kolecka a nechame ulezet do druheho dne.Druhy den…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Pečený králík na zelí s ananasem - DELIKATESA!!!

Pečený králík na zelí s ananasem - DELIKATESA!!!

Potřebné ingredience

4 porce králíka, 100 g anglické slaniny, 2 sklenice sterilovaného zelí, 200 g ananasu (v konzervě), rozmarýn, sůl, 2 dcl bílého vína

Postup přípravy

Zelí scedíme, přesypeme do pekáče na dno. Poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem. Maso okořeníme a položíme na zelí. Poklademe plátky slaniny. Pečeme asi 1 hodinu. Podáváme s…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Potřebné ingredience

1 celý králík ,1menší majolka,1menší tatarka,1 velká kunovjanka,1 velká moravanka /nebo 2 malé/ ,
cibule ,sůl , pepř ,ocet.

Postup přípravy

Králíka uvaříme více do měkka,nakrájíme na drobno.Přidáme ocezenou zeleninu,větší kousky z
moravanky pokrájíme,dále přidáme majolku a tatarku.Pak přidáme podle chuti ,kdo jak…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na smetaně a hořčici

Králík na smetaně a hořčici

Potřebné ingredience

1 králík (rozdělený na menší díly) nebo několik jiných dílů, 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátků anglické slaniny bez kůže, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody), máslo na smažení, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Příprava:
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.

Králičí díly obalit v mouce s pepřem a zbylou mouku…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
LABUŽNICKÝ KRÁLÍK nebo KUŘE

LABUŽNICKÝ KRÁLÍK nebo KUŘE

Potřebné ingredience

1 králík,100g slaniny,5 stroužků česneku,1 velká cibule,paprika NÁLEV 2 dl vody,1 a půl dl oleje,2 lžičky soli,půl lžičky pepře,1 lžička papriky,2 lžíce kečupu,2 lžíce hořčice

Postup přípravy

Králíka nebo kuře rozporcuji, vložím do pekáče a zaliju nálevem.Vše zasypu cibulí paprikou,slaninou a česnekem.Nebo česnek namačkám do nálevu to se mi víc osvědčilo.Takto…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Paprikáš z králičího masa

Paprikáš z králičího masa

Potřebné ingredience

500g králičího masa bez kosti,
60 g sádla nebo másla,
3 větší cibule,
lžíce sladké papriky,
2 dl kysané smetany,
šálek vývaru z kostí nebo masoxu.

Postup přípravy

Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme tuk, přidáme jemně nasekanou cibuli a trochu osmahneme. Pak přidáme nakrájené maso, osolíme a krátce opečeme.

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Pečený králík na zelí

Pečený králík na zelí

Potřebné ingredience

česnek 3 stroužky
sůl
sádlo 1 dl
klobása 10 dkg
drcený kmín lžiček
kysané zelí 1 kg
voda nebo vývar 3 dl
králík (celý) 1 ks

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osušíme, podle potřeby odblaníme a pořádně osolíme. Pokud chcete, můžete králíka jemně prošpikovat, aby nebyl suchý, a orestovat, aby se maso zatáhlo.

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Zadělávaný králík

Zadělávaný králík

Potřebné ingredience

1 králík cca 1,5 kg
15 dkg bůčku
12 malých cibuliček
3 dkg mouky
2 dcl bílého vína
2 dcl hovězího vývaru
stroužek česneku
2,5 dkg másla
20 dkg žampionů
bouquet garni, sůl, pepř

krajíčky bílého chleba opečené na másle

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na malé kousky.
Bůček nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu dáme máslo, rozehřejeme, pak přidáme kostičky bůčku. Až pustí tuk, tak je vyjmeme a uschováme.…

Zobrazit více...

Kategorie