SALTIMBOCCA (skoč do pusy)
Potřebné ingredience
králičí maso (já měla seříznuté ze žeber a hřbetu) slanina, my používáme hodně oravskou šalvěj máslo sůl, pepř a případně trošku mouky na zahuštění šťávy
Postup přípravy
Původní recept je z telecího masa a parmské šunky. Je to výborné, ale nám chutnají právě ty "jednohubky", takže to dělám z králičího, kuřecího i vepřového masa Maso…
Králík v pórkovém kastrolu
Potřebné ingredience
1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka
Postup přípravy
další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno,…
Králík Braillon s hořčicí
Potřebné ingredience
Králík * dijonská hořčice * sůl, pepř, po lžičce tymián a rozmarýn * anglická slanina * 300 ml bílého vína * 200ml šlehačky
Postup přípravy
Jedná se o francouzský recept, trochu upravený. Hledala jsem recept, který by byl vhodný i pro mraženého králíka, přece jen čerstvý má trochu jinou chuť.
Troubu předehřejte na…
Králík pečený ve smetaně s bramborama
Potřebné ingredience
rozporcovaný králík +++ 0,5 litru smetany ++++ 1,5 kg brambor ++++ sůl +++ může být grilovací koření, česnek, pepř, cibule..
Postup přípravy
brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. králíka omyjeme, osolíme, případně okořeníme.
položíme do pekáče, na něj nakrájené brambory, osolíme, zalijeme smetanou. pečeme…
Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka
Potřebné ingredience
Naporcovaný králík nebo jen králičí stehna, čerstvě mletý pepř, cca 130g přepuštěného másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 šalotky nebo 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, 2dcl dobrého suchého bílého vína, lžíce kvalitní hrubozrnné nebo Dijonské hořčice, kuřecí nebo králičí vývar (popř. horká voda - NE bujón z kostky), 2dcl sladké smetany, petrželka na posypání.
Postup přípravy
Máslo s olejem zahřejeme a opečeme opepřené porce králíka ze všech stran do růžova (nesolíme, aby maso nepustilo šťávu). Vyjmeme a necháme v hrnci pod pokličkou. Na výpeku z…
Králík na rozmarýnu se zeleninou
Potřebné ingredience
králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky,…
Králík na bílém víně, špenátové noky
Potřebné ingredience
3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)
Postup přípravy
Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme…
Šťavnatý králík v marinádě
Potřebné ingredience
si 1,2-1,5 dcl oleje,1,5 dcl vody, lžička soli,půl lžičky pepře,lžička sladké papriky,půl lžičky tymiánu,2 lžíce hořčice,lžička grill koření,lžička sojovky,lžička worchesterovky,2 velké cibule,4-6 stroužků česneku
Králík na dvakrát
Potřebné ingredience
Králík,sůl,ml.pepř,slad.paprika,mouka,strouhanka,vejce na obalení,trochu tuku (sádla),osminka másla,ster.červenná paprika malá,ster.žampiony malá sklenička
Postup přípravy
Maso z králíka vykostíme,trochu naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou,necháme 2 h odležet,pak obalíme jako řízek a na oleji zprudka opečeme,pozor na připálení.Potom…
Šťavnatý králík s omáčkou
Potřebné ingredience
naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Naporcovaného králíka osolím, z jedné strany hodně potřu hořčicí a dám tou potřenou stranou dolů opéct na pánev s rozpáleným olejem. Potřu i druhou stranu hořčicí a opeču i z této…