Café latte- k snídani
Potřebné ingredience
Suroviny: 75ml mléka-plnotučné 150ml hotové kávy nescafé espresso (1,5 lžičky) cukr podle chuti
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Mléko si ohřejeme a ručním šlehačem vyšleháme lehkou pěnu, do té pak přilejeme horkou kávu (espresso) a osladíme.
Meduńkový sirup
Potřebné ingredience
Čerstvá meduňka i se stonky ( nebo máta, kopřivy...), 1,5 l vody, 1 kg třtinového cukru, 2 bio citrony, 2 lžíce kyseliny citronové.
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu, necháme zchladnout, přidáme meduňku a na kolečka nakrájené citrony i s kůrou a necháme 24 hodin louhovat.
Poté meduňku zcedíme přes plátno nebo husté…
Likér z černého rybízu
Potřebné ingredience
1 l černého rybízu 0,5 l vody 1 lžička ml. skořice 0,375 cukru 1 vanilkový cukr 0,25 l rumu
Postup přípravy
Likér z černého rybízu
Černý rybíz svaříme s vodou asi 20 min.Potom přecedíme a vymačkáme,
přidáme krystalový cukr a vaříme do rozpuštění. Nasypeme vanil…
DOMÁCÍ POMERANČOVÝ DŽUS
Potřebné ingredience
3 POMERANČE-Z 1 1/2 KŮRU 1 VELKÁ SKLENICE ZAVAŘENÝCH MĚRUNĚK, PŮL L.VODY 5 L.VODY LŽÍCE KYS.CITRONOVÉ 450G CUKRU KR.
Postup přípravy
MERUŇKY+POMERANČE ,KŮRU+ PŮL L.VODY UVAŘÍME DO MĚKKA,
-MIXÉREM ROZMIXUJEME
PŘILEJEME 5 L VODY,CUKR,KYS.CITR.NECHÁME PŘEJÍT VAREM.
PLNÍME DO PLAT.LAHVÍ,DÁME DO LEDNICE…
Domácí pečený čaj
Potřebné ingredience
2kg ovoce, 1kg cukru, mletá skořice, badyán, hřebíček, velký pekáč :-)
Postup přípravy
2kg ovoce nakrájíme na malé kousky.
Z ovoce používám hodně jablka, hrušky a k tomu nám nejvíc chutná maliny, borůvky, jahody, ostružiny a rybíz.
Vynikající je kombinace…
VYNIKAJICÍ VÁNOČNÍ VAJEČŇÁK
Potřebné ingredience
Přeji všem moooc dobrou chuť. Připomínám, že je vynikající jak za tepla, tak za studena :-) Potřebujete: 500 ml neslazeného kondenzovaného mléka 350 g krupicového cukru 1/2 vanilkového lusku (já kupuji nejčastěji v Tescu) 5 žloutků 75 ml tmavého karibského cukru 75 ml brandy
Postup přípravy
V rendlíku svařte kondenzované mléko s krupicovým cukrem a vanilkovým luskem. Směs necháme lehce vychladnout a poté z ní vyjmeme vanilkový lusk.
Připravíme si vodní lázeň. Do…
Andělský likér
Potřebné ingredience
karamelové kondenzované mléko 2 plechovky (každá 397 g), neslazené kondenzované mléko 620 g, skořice 3 svitky, badyán 3 hvězdičky, vanilkový lusk 1 ks, hřebíček 2 ks, mletá skořice 1 lžička, bílý rum 500 ml
Postup přípravy
V rendlíku zahřejte neslazené kondenzované mléko a přidejte koření. Vanilkový lusk nejprve podélně překrojte, aby se aroma lépe uvolnilo. Nechte v mléce 24 hodin louhovat. Druhý…
Vaječný koňak naších babiček
Potřebné ingredience
půl litru smetany 33% , 20dkg cukru, 3cm vanilky, 8 žloutků, 1 deci až 2 deci rumy,jak má kdo rád může být i víc
Postup přípravy
Cukr a žloutky +vanilku nad parou šlehat až to zhoustne.
Dát bokem a šlehat do vychladnutí ať se to nezgrcne..
Smetana náznak převaření a pryč..-schladnout.
…
Mandlový likér
Potřebné ingredience
50g hořké čokolády, 2 VC, 1 plechovka neslazeného mléka Tatra, 1/2 plechovky Salka, 50ml vody, 300ml amaretta
Postup přípravy
Ve vodě rozpustíme čokoládu, přidáme vše ostatní a chvíli mixujeme. Necháme klesnout pěnu, nalijeme do láhve a necháme v chladu uležet.
Svařák
Potřebné ingredience
2dcl cukru, trochu vody, badyán, skořice, hřebíček kůra z pomeranče a citronu víno
Postup přípravy
2dcl cukru, trochu vody - cukr rozpustíme v ohřívající se vodě
přidáme badyán, skořici, hřebíček a nakrájenou(škrabkou oloupanou) kůru z 1pomeranče a 1 citronu
- to vše…