Šťáva plná vitamínů
Potřebné ingredience
Malý (cca 5 l) kyblík rybízu, 1 kg cukru, voda
Postup přípravy
Nejprve svařím cukr s 1 l vody a po rozpuštění nechám vychladnout. Rybíz proženu odšťavňovačem a šťávu přidám k vodě, drť z odpadní nádoby propasíruju ještě přes utěrku a vše…
Frappé
Potřebné ingredience
1 a 1/2 lžiček čajových rozpustné kávy (nejlíp Nescafé nebo Jacobs, ale může být i jiná ale nevím jestli se vyšlehá do husté pěny), 1 lžička čajová mletého cukru (kdo má rád sladší, může dát více), voda, 3 kostky ledu, mléko
Postup přípravy
Do vysoké sklenice dáme kávu a cukr, zalijeme troškou vody studené a pomocí frappovače vyšleháme v hustou pěnu, pokud nebude pěna až na vrh sklenice přidáme trošku vody a zase…
CUKETOVÝ DŽUS Č.2
Potřebné ingredience
Přísady jsou stejné jako u receptu č. 1, + 1 pomerančový vitacit a 10dkg cukru
Postup přípravy
Stejný jako recept č.1, džus je víc pomerančový, ale taky kyselkavější!!
Punč horké jablíčko
Potřebné ingredience
1středně velké jablíčko na plátky 3lžíce jablečného čaje nebo 2 sáčky pytlíkového 250ml jablečného džusu 1 svitek skořice 2 badyány 4 hřebíčky
Postup přípravy
Vše dáme do 1,5 litru vody a 10 minut prohříváme pod bodem varu.pak přecedíme a podáváme.
Ledová káva se zmrzkou
Potřebné ingredience
Na 1 porci: cca 1 1/2 lžičky instantního kafe, 2 lžičky cukru, studená voda, zmrzlina ( polárkáč), případně šlehačka ve spreji
Postup přípravy
Do vyšší sklenice dám kafe, cukr ( je to od oka) a cca do 1/3 sklenice vodu a 1 metlou od elektrického ručního šlehače našlehám až vznikne pěna. Pak dám po kouscích cca 1/4…
CUKETOVÝ DŽUS č.1
Potřebné ingredience
2 kg cukety , 30 dkg cukru krupice nebo krystal, 1 pomeranč, 1 citron, 1 PL kys. citronové, 4 litry vody
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, zbavíme jáder, nakrájíme na kostičky a dáme do velkého hrnce. Přidáme nakrájený pomeranč a citron (klidně se slupkou), cukr a kys. citronovou. Zalejeme vodou.…
jednoduchý vaječný konak
Potřebné ingredience
půl litru rumu 4kondenzované mléka salko 8žloutků vanilkový cukr
Postup přípravy
do misky nalijeme salko,vyšleháme ho ze žloutky a z cukrem vanilkovým a to je vše.
pokud nechcete to dělat z pul litra rumu můžete i z pleskačky.
Na 1plechovku salka se…
Bezinkový likér
Potřebné ingredience
2 kg bobulek zralého černého bezu, 1 l vody, 1 kg krystalového cukru, mletá káva, voda, 1/2 l rumu
Postup přípravy
2 kg otrhaných bobulek bezu svaříme s litrem vody. Po zchladnutí vymačkáme přes plátýnko. Do získané šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme 10 minut. Před ukončením varu…
Bezinkový likér
Potřebné ingredience
1 l kuliček černého bezu, 1/2 l vody, 1/2 kg cukru, 1/2 vanilkového cukru, 3 lžíce kávy, 250 ml rumu (může se použít i kalvádos, ale nejlepší je líh)
Postup přípravy
Kuličky bezu s vodou povaříme asi 15 minut. Pak přes cedník vymačkáme šťávu, do které dáme cukr a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout, klidně do dalšího dne a…
Vaječný likér z Hodkova
Potřebné ingredience
1litr mléka plnotučného,40dkg cukru krupice,4 vanilkové cukry,6 žloutků,1/2l rumu a 50ml lihu
Postup přípravy
Do jednoho kastrůlku 3/4 mléka a 40dkg cukru přejít varem.Do druhého kastrůlku 1/4litru mléka a 6 žloutků povařit, smíchat s prvním, nechat vystydnout a potom dolít rum a líh.…