Hawaii(nealko)
Potřebné ingredience
Grapefruitový džus30ml,ananasový džus40ml,smetana10ml,led
Postup přípravy
Na led v šejkru nalijeme předepsané suroviny.Protřepeme a servírujeme v koktejlové sklenici.
Cibulový čaj "ODKAŠLÁNEK"
Potřebné ingredience
1 větší cubuli hrstku majoránky
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Až začne klokotat, přidáme hrstku majoránky a necháme opět přejít varem. Pak vypneme a necháme 10min louhovat pod pokličkou. Pak scedíme…
Karamelový grog
Potřebné ingredience
4lžičky cukru krupice,1,5dcl horké vody,0,5dcl rumu,1 plátek citronu,3hřebíčky,1 kousek skořice ,1hrst hrozinek.
Postup přípravy
V kastrolku uděláme z cukru karamel,aby byl tmavý (ne spálený).Karamel zalijeme horkou vodou,ale pozor prská to rozpustíme karamel a přidáme hřebíček a skořici to vše nalijeme do…
Domácí bejlís
Potřebné ingredience
2 slazená konderzovaná mléka SALKO,1 pudink(karamelovýnebo mandlový),1/2 l mléka,rum dle chuti(asi 1/4 l)
Postup přípravy
Salka vařit 2 hodiny a vychladit. Smíchat s uvařeným vychladlým pudinkem-bez škraloupu a přimíchat rum.
KOPŘIVOVÁ ŠTÁVA +++
Potřebné ingredience
Kopřivy 80 ks asi 20 cm dlouhých,voda3.5 l ,4 citrony,kyselina citronová 10-15 dkg vše svařit .
Postup přípravy
Po svaření nechat 24 hodin luhovat přecedit nakonec dát 3.5 kg cukru a svařit.Nalejem do slenic.
Arabelčin pečený čajík
Potřebné ingredience
1kg ovoce.....v mém případě- jablka, hrušky, švestky, blumy, maliny, rybíz, pomeranč, mandarinka....dále 1kg cukru, 4 hřebíčky, 1 větší lžička skořice mleté, 2 dcl rumu a 1 citron.
Postup přípravy
Všechno ovoce pokrájíme na malé kousky, smícháme s ostatníma surovinama a pečeme na pekáči při 200 stupních cca 40 minut. Ovoce pustí hodně šťávy.
Hned po vytažení z trouby…
HRUŠTIČKA ROZPÁLENÁ
Potřebné ingredience
4 menší zralé hrušky, 400 ml mléka, 2 lžíce arašídového máslo, špetka soli, 1/4 mletého badyánu
Postup přípravy
Hrušky rozmixujeme s teplým mlékem, potom všechny ingredience přivedeme k varu. Poté odstavíme z plamene a necháme 15 minut stát. Rozmixujeme a servírujeme v tlustostěnných…
SVAŘÁK TMAVOMODRÝ
Potřebné ingredience
400 ml pomerančového džusu, 400 ml červeného vína, 100 g sušených švestek, kávová lžička perníkového koření
Postup přípravy
Všechny ingredience přivedeme společně k varu. Poté odstavíme z plamene a necháme 15 minut stát. Pak rozmixujeme a podáváme s křížalou.
VÝBORNÉ NA ZIMNÍ VEČERY PRO ZAHŘÁTÍ :o)
RÝŽOVÉ MARTINY
Potřebné ingredience
vODA, CUKR, 2 CITRONY, ,ZÁZVOR,MUŠKÁTOVÝ KVĚT,MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK,TYMIÁN,,NOVÉ KOŘENÍ,HŘEBÍČEK,VANILKOVÝ CUKR,KVASNICE,RÝŽE
Postup přípravy
Převaříme 7litru vody a 3 kg cukru, rozmixujeme 2 celé citrony,přidáme 1/2 kávové lžičky zázvoru,muškátovvého květu,muškátového oříšku,tymiánu,
dále 10 zrnek nového koření,30…
Výýýborný pomerančovo-mrkvový džusík
Potřebné ingredience
1/2 kg mrkve,3 pomeranče,10 litrů vody,1 kg cukru,4-5dkg kyseliny citronové
Postup přípravy
Nejdříve si svaříme 10litrů vody a 1 kg cukru.
Mrkev i pomeranče oloupeme a nakrájíme do hrnce,zalijeme vodou aby vše bylo ponořené a uvaříme doměkka.Důležité je aby pomeranče…