Šťáva z jablečných slupek
Potřebné ingredience
slupky a jádřince z 1,5 kg jablek, 1,2 l vody, 1 kg cukru, citronová šťáva
Postup přípravy
Jablka umyjeme, oloupeme a slupky a jádřince dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme šťávu 1-2citrónů. Necháme 48 hodin louhovat v chladu. Potom slijeme a přidáme 1 kg cukru a…
Bezová limonáda-výborná
Potřebné ingredience
4 l převařené vody, 30 dg cukru, 16 květů bezu, 1/2 lžičky sušeného droždí, citrón
Postup přípravy
Do vychladlé převařené vody dáme květy bezu, cukr, 1/2 lžičky droždí a necháme při pokojové teplotě vyluhovat do druhého dne. Druhý den přecedíme a uchováváme v lednici. Je…
Jitrocelová šťáva
Potřebné ingredience
2 hrsti jitrocele, 1 litr vody, 60 dg cukru
Postup přípravy
Jitrocel povařit asi 3 minuty v 1 litru vody a nechat do druhého dne louhovat. Pak přecedit a pořádně vymačkat šťávu z těch listů. Přidat cukr a zahřívat, ale ne do úplného varu.…