ÚŽASNĚ CHUTNÁ - nejen Silvestrovská BOWLE :)))))
Potřebné ingredience
* 2x Ananasový kompot i se šťávou,
* jahodový kompot ( bez šťávy) nebo čerstvé či mražené jahody,
* jakékoliv čersvté ovoce - kivi, mandarinky, pomeranče, meruňky, broskve, banán
** bílé víno
** šampus
** vodka, rum nebo koňak
** Ananasový džus
*** led
*** můžeme přidat vanilkový cukr a pro lepší chuť i čerstvé lístky meduňky
Postup přípravy
Do velké skleněné nebo kameninové nádoby postupně nandáme všechno pokrájené ovoce, zalijeme bílým vínem, přilijeme vodku, rum nebo koňak, ananasový džus a na konec šampáňo. Dobře…
Mléčný punč
Potřebné ingredience
8 dl mléka, 80 g cukru, 1 dl rumu, 1/2 dl brandy.
Postup přípravy
Cukr svaříme s mlékem, přidáme rum a brandy, trochu přihřejeme, nevaříme.
Může se podávat i vychlazený.
Novoroční punč
Potřebné ingredience
4l slabšího čaje, 200g cukru, 2 pomeranče, 1 citrón, 3 hřebíčky, kousek skořice, 1/2l červeného vína, 2dl rumu.
Postup přípravy
Čaj osladíme, přidáme z 1 pomeranče a poloviny citrónu strouhanou kůru, koření a vše asi 5 minut vaříme. Přecedíme, přilijeme víno, zahřejeme téměř k varu a odstavíme. Vmícháme…
Čaj proti stresům
Potřebné ingredience
Čajovou lžičku chmelu namočíme večer do sklenice studené vody. Ráno macerát přecedíme a vyluhovaný chmel přelijeme - spolus čajovou lžičkou nati popence - sklenicí horkého nákevu připraveného z anýzu. Po deseti minutách scedíme a spojíme s chmelovým macerátem.
Postup přípravy
Je to trochu složitější, ale takto připravený čaj se osvědčuje zejména, máme-li delší dobu různé starosti a nepříjemnosti..., které nás příliš zneklidňují.
Český punč
Potřebné ingredience
1dl vinného punče, 0.5dl rumu, 0.2dl citrónové šťávy, 10g cukru.
Postup přípravy
Vinný punč s rumem, citrónovou šťávou a cukrem zahřejeme a horký nápoj nalijeme do silnostěnné sklenice, pokud možno s kovovou objímkou.
Silvestrovský čajový punč
Potřebné ingredience
rum 300 ml
voda 400 ml
citron 2 ks
hřebíček
pomeranče 2 ks
brandy 300 ml
cukr krupice 400 g
cukr vanilkový 2 balíčky
skořice celá
čaj
Postup přípravy
Do vody svařené s cukrem přidáme tence skrojenou omytou kůru z pomerančů a jednoho citronu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr. Zakryjeme a necháme vychladnout. Pak vmícháme šťávu…
LIKÉR
Potřebné ingredience
2x Salko
2x Tatru
1 l mléka
3x vanilkový pudink
½ l rumu minimálně
Postup přípravy
Uvaříme pudink z 1 l mléka a mícháme do vychladnutí!Pozor nesmí se utvořit škraloup jinak udělá hrudky!Salko a Tatru šleháme a po troškách přidáváme uvařený pudink.Musí se dobře…