BÁJEČNÝ VÁNOČNÍ PUNČ PRO ZAHŘÁTÍ!!!!
Potřebné ingredience
čaj, víno, pálenka, cukr a voda
Postup přípravy
800 ml vody s 280 ml cukru, citrónovou šťávou ze dvou citrónů a pomerančovou šťávou ze dvou pomerančů smícháme a přivedeme k varu. Přilijeme 500 ml bílého vína a 150 ml rumu a…
HORKÝ PODZIM
Potřebné ingredience
Přísady na jednu porci: 1 kávová lžička mleté kávy (Tchibo Caffè Crema) 1 kávovou lžičku nutely špetička chilli
Postup přípravy
Připravte šálek kávy Tchibo Caffè Crema. Přidejte kávovou lžičku nutely a špetičku chilli a zamíchejte. MŇAM je to výborné zahřát se v tomto počasí něčím tak dobrým :)
Osvěžující zmrzlá káva v mléce
Potřebné ingredience
Rozpustná káva ( muže byt i normalni klasicka vychladla) Voda Mléko Cukr
Postup přípravy
Vodu s kavou c. ( 5 lžiček) rozmichame a potom vlijeme do formy na led, nebo do sáčku na led ...
až kava v mražaku zmrzne potom stači nalit mleko do sklenice vhodit 3-4…
JAHODOVÝ SIRUP
Postup přípravy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jahody ,kyselina citronová(5 g na 1kg jahod),cukr,popř.něco proti kvašení(kyselina sorbová),voda. Na 1kg ovoce 1l vody
POSTUP PŘÍPRAVY(ze 2 kg jahod…
rebarborová limonáda
Potřebné ingredience
rebarbora,cukr,limetka či citron,směs koření hřebíček,skořice celá nebo směs na svařené víno/punč/
Postup přípravy
rebarbora se oloupe,nakrájí na 2cm kousky a rozvaří ve vodě s cukrem dle chuti,1 citron na vyvaření a zbytek štáva s kořením vaříme 10 minut ,po vychladnutí rozmixujeme a…
ZÁZVOROVÁ LIMONÁDA
Postup přípravy
Nastrouháme 2 vrchovaté lžíce zázvoru
přidáme 5 lžic cukru
vymačkáme 1 velký šťavnatý citron
dáme do velké zavařovačky, zalijeme vodou a promícháme.
Necháme 24 hodin…
PEČENÝ ČAJ
Potřebné ingredience
ZAHRADNÍ SMĚS TMAVÁ - černý rybíz, šípek, jabko, červený rybíz, malina, jahoda, višeň ZAHRADNÍ SMĚS SVĚTLÁ - jablko, šípek, hruška, broskev, angrešt LESNÍ SMĚS - šípek, ostružiny, borůvky, lesní jahody, bezinky, maliny TROPICKÁ SMĚS - pomeranč, loupaný grep, kiwi, ananas, jablko PRO LABUŽNÍKY - 1 kg. černého rybízu, 1 kg různého ovoce (šípky, bezinky, pomeranč, grep, ananas, kiwi, maliny, ostružiny) - Na 2 kg ovoce 1 kg cukru 1 čajová lžíčka skořice ml. 1 ks badyán 3-4 hřebíčky
Postup přípravy
Větší ovoce pokrájíme na meší kousky, pro sjednocení velikosit. Připravený výběr promícháme lehce v pmisce a směs ovoce dáme na plech, zasypeme cukerm. Pečeme odkryté 20 minu v…
Rychlý vaječný koňak
Potřebné ingredience
1/4l rumu, 4 vejce, 1 lžíce moučkoveho cukru, 1 kondenzovane slazene mléko Salko
Postup přípravy
Vejce utřeme s cukrem do hustého krému. Přidáme slazene mléko a rum, společně promícháme. Obsah nalijeme do sklenice a necháme v chladu uležet do druheho dne.
Likér z Ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky 1 SALKO 3 tyčinky Ledové kaštany 4 kostičky hořké čokolády 1/2 l rumu
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané
ledové kaštany.
Za stálého míchání povaříme.
Sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec RUM.…