Vaječný likér
Potřebné ingredience
8 žloudků, 250ml smetany na šlehání min 30%, 400ml rumu, 2x salko
Postup přípravy
Salko a žloudky společně rozmixujeme přidáme smetanu a nakonec přidáme rum. Plníme přez sítko do čistých a suchých lahví a necháme 2 dny odležet, málo kdo to vydrží...
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250ml smetany ke šlehání 30% a výš, 1 salko, 3x ledové kaštany, 4 kostky hořké čokolády, 0.5l rumu
Postup přípravy
Smetanu dáme do hrnce, dáme 4kostky hořké čokolády a nalámeme tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání na mírnem ohni povaříme dokud se nám vše nespojí. Sejmeme z plotny a…
Levandulová limonáda.
Potřebné ingredience
400ml květu levandule,4 lžíce medu,šťáva z pulky citronu,1 l vody. Na dokončení 2,5 litru vody nebo sodovky,led,citron.
Postup přípravy
Vodu přivedu k varu,vypnu .Přidám med který rozmíchám a omyté květy levandule a vymačkanou šťávu z 1/2 citronu- proto má limonáda tak krásnou barvu..Pod pokličkou nechám do…
Zázvorová limonáda (sirup)
Potřebné ingredience
50g zázvoru (cca 5cm), 200g třtinového cukru, voda. K podávání: limetka (citrón), citrónová šťáva, led, sodovka
Postup přípravy
Zázvor najemno nastrouháme, přidáme cukr a zalijeme cca 200g vody. Přivedeme k varu a vaříme do sirupové konzistence. Poté přecedíme a uchováváme v lednici. Na limonádu smícháme…
Osvěžující okurkové smoothie
Potřebné ingredience
1 okurka lístky máty šťáva z 1/2 citrónu 250 ml vody - perlivá, neperlivá a led třtinový cukr na doslazení
Postup přípravy
Opláchneme okurku, nakrájíme i se slupkou na menší kusy a pořádně rozmixujeme.
Přidáme na drobno nasekané lístky máty, šťávu z citrónu a domixujeme.
Pokud máte…
Sirup z květů černého bezu
Potřebné ingredience
20 lvětů černého bezu (může být i více), 6 dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru
Postup přípravy
2 litry vody převaříme a rozpustíme v ní 6 dkg kyseliny citronové, zchladlé nalijeme na 20 květů a necháme 24 hodin louhovat. Potom přecedíme přes hustý cedník nebo plátýnko,…
Višňovočokoládový likér
Potřebné ingredience
1 hořká čokoláda,nebo čokoláda na vaření 30% smetana,tatra mléko neslazené 1 salko, griotka
Postup přípravy
Ve smetaně rozpustíme tabulku čokolády, odstavime ze sporáku a obcas promícháme,dokud směs vychladne,aby se nevytvořil škraloup. Poté přilijeme salko, griotku dle chuti a naředíme…
Višňovočokoládový likér
Potřebné ingredience
1 hořká čokoláda,nebo čokoláda na vaření 30% smetana,tatra mléko neslazené 1 salko, griotka
Postup přípravy
Ve smetaně rozpustíme tabulku čokolády, odstavime ze sporáku a obcas promícháme,dokud směs vychladne,aby se nevytvořil škraloup. Poté přilijeme salko, griotku dle chuti a naředíme…
Pečený čaj
Potřebné ingredience
Ingredience Jablko 1 ks Pomeranč 1 ks Citron 3 plátek Borůvky 2 hrst Jahody 2 hrst Maliny 1 hrst Ostružiny 1 hrst Rybíz 1 hrst Třtinový cukr 100 gr Cukr krupice 100 gr Badyán celý 4 ks Skořice 4 lžička Anýz 3 lžička Hřebíček 6 ks Hluboký pekáč 1 ks Skleničky s víčky 8 ks
Postup přípravy
Chcete si nahodit tročku Vánoční atmosféry? Pokud ano, tak pečený čaj je to pravé!
První věc je, předehřát troubu na 200°
Ingredience dáváme do hlubokého pekáče.
Umyjeme…
FIALKOVÝ SIRUP
Potřebné ingredience
Fialky 3 litry vody 40g kyseliny citronové 3 kg cukru
Postup přípravy
Natrháme začátkem dubna fialky, které rostou většinou v nízké trávě, kdekoliv v zahradách, v parcích, na louce...rnTrhala jsem na procházce do papírového pytlíku...Nasypeme je na…