Žampionový krém
Potřebné ingredience
800g žampiónů 2 misky, 1 velká cibule 3 lžíce másla nebo ghi, 1,5l vývaru nebo vody 2 lžíce mouka, špetka soli, spetka pepře, 1bobkový list, 400ml smetana 33%
Postup přípravy
Vyjměte smetanu z lednice ať ma pokojovou teplotu. Cibulku orestujte do sklovata na 2 lžících másla nebo ghi, potom přidejte 2/3 žampiónů přidejte sůl, pepř a orestujte do…
Nejlepší boršč s hovězím masem
Potřebné ingredience
hovězí maso 350 g - 500 g, bobkový list 2 ks, černý pepř 2 kuličky, nové koření 2 kuličky, středně velká řepa 2 ks, mrkev 1 ks, čtvrt celeru 1 ks, cibule 1 ks, rajčatový protlak 1 lžíce, bílé zelí 200 g, máslo 30 g, ocet 3lžíce , cukr 3lžíce, hladká mouka 2lžíce, zakysaná smetana, nasekaná pažitka
Postup přípravy
Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.
Zatímco se maso vaří,…