Zeleninová polévka s kapáním ze špaldové celozrnné…
Potřebné ingredience
1 porek, 2 mrkvičky, 100 g celeru, máslo. na kapání 3 lžíce špaldové celozrnné mouky hladké, 1 vajíčko, voda, kvalitní sůl
Postup přípravy
Na másle lehce osmahneme zeleninku, přidáme sůl a zalijeme pramenitou vodou. VAříme tak 20 minut, poté dáme kapání. Musí to být řídká kašička, kterou za stálého míchání vléváme do…
Polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
200 g červené čočky, 4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, sůl, 1 citron, 1 kostka bio bujonu.
Postup přípravy
na oleji orestujeme cibulku, přidáme opláchnutou čočku a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem cca 1 litr a vaříme 20 minut. Nakonec dáme sůl a šťávu z jednoho citronu.
Brokolicová rychlopolévka
Potřebné ingredience
50 g másla, 1 brokolice, 4 brambory, 1.5 liru pramenité vody, mořská sůl, 1 tofu natural, kukuřičná krupice asi 40 g, 1 kostka bio bujonu
Postup přípravy
na rozpuštěném másle zlehka orestujeme kytičky brokolice, zalijeme vodou, přidáme bujon, brambory a vaříme 15 - 20 minut. Přidáme nastrouhané tofu a zahustíme kukuřičkou krupicí,…
Polévka celerová s pórkem a MISO pastou
Potřebné ingredience
1 středně velký celer, 1 větší porek, 3 lžíce Bio slunečnicového oleje, sůl, rýžové MISO, pažitka nebo petrželka na posyp
Postup přípravy
Porek si rozpůlíme na zelenou a bílou část. Zelenou část, nakrájíme na širší nudličky, celer nastrouháme na hrubém struhadle a společně vložíme do hrnce, který jsme vymazali…