Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka z černých fazolí s chorizem

Polévka z černých fazolí s chorizem

Potřebné ingredience

černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka

Postup přípravy

Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Domácí vlasové nudle

Domácí vlasové nudle

Potřebné ingredience

250 g hladké pšeničné mouky, 150 g semolinové krupice, 4 celá vejce

Postup přípravy

Mouku a semolinu vsypat do větší mísy, uprostřed udělat důlek a do něj vyklepnout všechna vejce.
Vše zpracovat v těsto - musí být jemné, pružné a nelepivé.

Těsto přikrýt…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kyselo (z kvásku)

Kyselo (z kvásku)

Potřebné ingredience

250 g kvásku (dávám žitný), 1 kg brambor, 3 cibule, velká hrst sušených hub, 1 polévková lžíce soli, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 2 vejce, 200 ml smetany na vaření, 2,5 l vody

Postup přípravy

Houby namočit do studené vody (cca na 2 hodiny).

Do hrnce s vodou vložit houby (i s vodou, ve které byly namočené) a přidat k nim sůl, nové koření a bobkové listy.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Muškátová dýně - krémová polévka

Muškátová dýně - krémová polévka

Potřebné ingredience

1 Muškátová dýně, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 -2 cm čerstvého zázvoru, máslo (Hera), slepičí bujón, ½ kelímku 12% smetany

Postup přípravy

Polévku je možné uvařit z jakéhokoliv druhu dýně, ale za mě je Muškátová dýně ta nej... - nádherná barva, vůně i chuť.

Dýni oloupat, vydlabat a pokrájet na kostičky.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka ze zeleného hrášku (z pořadu Ano, šéfe)

Polévka ze zeleného hrášku (z pořadu Ano, šéfe)

Potřebné ingredience

1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1 tenký pórek (jen světlá část, listy ne), 1 sáček mraženého hrášku, drůbeží vývar, sůl, pepř, kousek másla na smažení, cca 100 ml smetany na vaření

Postup přípravy

Nejprve připravit vývar, nejlépe z kuřecích odřezků. (V nouzi je možné použít i bujón.)

Potom připravit zeleninu - česnek nasekat na drobno, cibuli pokrájet na kostičky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z kedlubny

Polévka z kedlubny

Potřebné ingredience

2 kedlubny, 1 menší cibule, olej, mléko, těstoviny (já dávám nalámané špagety), Solčanka, petželová nať

Postup přípravy

Cibulku osmahnout na oleji a pak k ní přidat nahrubo nastrouhanou kedlubnu. Trošku osmahnout, aby kedlubna pustila šťávu. Zalít horkou vodou a vařit, dokud kedlubna není měkká.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slepičí polévka s rýží

Slepičí polévka s rýží

Potřebné ingredience

1 slepice, 2 cibule, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 listy kadeřavé kapusty, 1 tenký pórek, 1 stroužek česneku, 1⁄2 červené kapie, petrželová nať, sůl, uvařená rýže

Postup přípravy

Slepici uvařit spolu s oloupanou cibulí (vcelku) ve slané vodě do měkka. Vývar přecedit a naběračkou zvrchu odstranit přebytečný tuk. Maso obrat a pokrájet na kostičky.
Mrkev,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka z mletého masa

Rychlá polévka z mletého masa

Potřebné ingredience

máslo (olej), mleté maso, zelenina (čerstvá nebo mražená), čerstvé zelené natě, lahůdková cibulka, Solčanka (lze nahradit Vegetou nebo jiným podobným kořením)

Postup přípravy

Na másle (nebo oleji) osmahnout maso. Až se začne rozpadat na kousíčky, přidat zeleninu a ještě trochu osmahnout. Zalít horkou vodou, přidat koření a povařit cca 15 min. Na závěr…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Frico (polévka ze zakysané smetany)

Frico (polévka ze zakysané smetany)

Potřebné ingredience

1,5 l vody, 600 g brambor, 1 zakysaná smetana (větší kelímek), 2 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 2 vejce, muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy

Oloupané brambory pokrájet na kostičky, zalít vodou, přidat sůl a bobkový list, vařit.

Kysanou smetanu naředit vodou a rozmíchat v ní mouku.

Když jsou brambory…

Zobrazit více...

Kategorie