Čočková polévka se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Suroviny 300 g čočky 2 brambory 1 cibule 100 g zakysané smetany 4 kvalitní tenké párky lžíce sádla hladká mouka 1/2 lžičky mleté papriky sůl pepř ocet cukr
Postup přípravy
Propláchnutou čočku si namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme ve stejné vodě, když je poloměkká přidáme nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Na malém kousku sádla…
Frankfurská jemná polévka
Potřebné ingredience
5 nožiček frankfurkských párků, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 3 větší brambory, 1 kostka masox, 3 lžičky sladké mleté papriky, hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl
Postup přípravy
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlatova. Hrnec po té odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hl. moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme 2l vody…
Polévka ze zelenych fazolek
Potřebné ingredience
300g zelených fazolových lusků, 150g brambor, 1 cibule, 30g slaniny, sůl, zakysaná smetana.
Postup přípravy
Fazolky očistit omýt a případně nakrájet na menší kousky. Cibuli oloupat, nakrájet na drobno a spolu s fazolkami opeci na másle. Brambory oloupat nakrájet na kostičky, přidat k…
Fazulová polévka kyslá
Potřebné ingredience
Brambory, sterilzované fazole červené ( nebo bílé ), bobkový list, sůl, hladká mouka, 2 stroužky česneku, pepř mletý,ocet, smetana.
Postup přípravy
Brambory oloupeme dáme vařit přidáme bobkový list, sůl a mletý pepř. Když jsou brambory vařené přidáme fazole chvilku povaříme ke konci přidáme česnek oprazený na sádle. Nakonec…
Fazulová polévka
Potřebné ingredience
Zelenina, sterilizované červené fazole , brambory, klobása, sůl, pepř, sádlo. Na jíšku: červená paprika,hladká mouka a sádlo.
Postup přípravy
Sádlo rozehřejem opražíme na něm zelninu brambor a klobásu nakrájenou na kousky. Zalijeme vodou osolíme a opepříme. Nakonec dáme sterilizované fazole a necháme povařit. Pak…