Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
květáková polévka

květáková polévka

Potřebné ingredience

300g květáku,150g mrkve,cibul,máslo,hl.mouka,vejce,zeleninový bujon,muškátový květ,kmín

Postup přípravy

Cibuli a mrkev nakrájime na kostičky a zpěníme na másle,posypeme moukou a zasmahneme.
Zalijeme asi jedním a půl litrem vody,rozmícháme a uvedeme do varu.Vložíme květák…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Recept na tyrolskou polévku

Recept na tyrolskou polévku

Potřebné ingredience

máslo, mrkev, celer, ječmené kroupy, uzené maso, brambory, pažitka

Postup přípravy

20 g másla
2 mrkve nakrájené na tenké proužky
2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

•½ kg hovězího předního •½ kg vepřových žeber •1 cibule •2 stroužky česneku v celku •3 listy bobkového listu •5 kuliček nového koření •5 kuliček celého pepře •sůl •1 vetší červená řepa, oloupaná, nakrájená na kostky •šťáva z půlky citronu •50 g špeku, nakrájeného na kostky •25 g másla •4 střední brambory, nakrájené na kostky •2 mrkve, nakrájené na kolečka •150 g červených fazolí z konzervy •čtvrtka hlávky zelí, nakrájená •zakysaná smetana

Postup přípravy

1. Nejdřív dám vařit maso asi do tří litrů vody, přidám celou cibuli, česnek a koření. Během vaření odebírám lžící pěnu a tuk. Mezitím dusím na troše vody řepu (pokapu ji citronem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zavářka do polévky: Celestýnské nudle / fritátové (fridátové) nudle

Zavářka do polévky: Celestýnské nudle / fritátové …

Potřebné ingredience

130ml mléka, 1vejce, 60g hladké mouky, sůl, trocha másla

Postup přípravy

CELESTÝNSKÉ NUDLE
1/ Vejce rozšlehat s mlékem, osolit a postupně zašlehávat hladkou mouku, až vznikne řídké hladké těsto.
2/ Pánev vytřít máslem a rozehřát.
3/ Těsto v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ČESNEČKA  -naše nejoblíbenější ♥

ČESNEČKA -naše nejoblíbenější ♥

Potřebné ingredience

5 středních brambor,4-5 stroužků česneku,1 střední cibule,4 lžíce oleje,sůl,drcený kmín,polévkové koření-to nemusí být, 2-2,5l vařící vody. Nějakou zelenou nať nejlépe pažitku.Dále pak na kostičky nakrájený na kapce oleje osmažený chléb a najemno nastrouhaný eidam.

Postup přípravy

Vím že receptů na česnečku je spousta,ale mi ji máme moc rádi právě takhle:
Na drobno nakrájenou oloupanou cibuli do hněda osmažím na oleji.Zaleju vroucí vodou přidám na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
OVESNO-KMÍNOVÁ POLÉVKA

OVESNO-KMÍNOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

2 hrsti ovesných vloček 1 lžíce kmínu 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody 2 lžíce olivového oleje sůl, bylinky

Postup přípravy

…je polévka, kterou si bude pochvalovat každá hospodyňka. Náklady na ni jsou minimální, ovšem výživové hodnoty maximální. Vždyť ovesné vločky obsahují příznivý poměr rozpustné a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polívčička (klasický zeleninový vývárek s kapáním)

Zeleninová polívčička (klasický zeleninový vývárek s…

Potřebné ingredience

1 malá kedlubna, 1 neoloupaná střední cibule, 2 velké nebo 3 menší mrkve, 2 střední petržele, 3 plátky celeru, 2 plátky zázvoru, 2 stroužky česneku, bobkový list, pár kuliček pepře, pár kuliček nového koření, sůl, petrželka, 1-2 vajíčka (na 4 porce)

Postup přípravy

zeleninu většinou neloupu a jen pořádně omyju (ale může se oloupat - kromě cibule), nakrájím na větší kusy (krom česneku a cibule) a spolu s kořením zaleju vodou. Přivedu k varu,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vločková polévka se zeleninou-rychlá

Vločková polévka se zeleninou-rychlá

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje,6 lžic ovesných vloček,1 a 1/4 l vody,1/4 sáčku mražené mochovské zeleniny(jemné kostičky),2 kuličky nového koření,3 kuličky pepře,sůl,1 lžíce polévkového koření,libeček a sekaná petrželka

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej a ovesné vločky na něm za stálého míchání osmahneme.Zalijeme vodou,přidáme zeleninu a koření a vaříme asi 15 minut(celý pepř a nov.koření vyndáme).Nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brambory na marjáně - podle mojí tchýně

Brambory na marjáně - podle mojí tchýně

Potřebné ingredience

brambory ( pro 4 osoby tak 2 kg ), masox ( nebo podravka ) pepř celý (4 zrníčka ), nové koření (4 zrníčka), majoránka, zakysaná smetana, sůl.

Postup přípravy

oloupat a nakrájet brambory na menší kousky, dát do kasrtolu s vodou aby tak byly potopené zhruba tak
na 2-3 cm nad, dát vařit s masoxem, přidat pepř,nové koření a trošku soli…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolovo-zeleninová polévka

Fazolovo-zeleninová polévka

Potřebné ingredience

2 hrnky fazolí, 2 mrkve, 2 brambory, kousek celeru, 1 stroužek česneku, pepř, půl, 1 lžička papriky, 2 bobkové listy, libeček nebo petrželka

Postup přípravy

Fazole přes noc namočme do studené vody, druhý den propáchneme a dáme vařit s pepřem, bobkovým listem, paprikou a česnekem. Asi v půlce vaření přidáme na kousky zeleninu a…

Zobrazit více...

Kategorie