Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Dýňová polévka - ne každému chutná,ale u nás nikdy nikoho nezklamala

Dýňová polévka - ne každému chutná,ale u nás nikdy…

Potřebné ingredience

1dýně - 1,5kg(po oloupání a odstranění semínek má 1kg ) 2cibule,4-5stroužků česneku,sůl,pepř,muškátový květ,smetana ke šlehání 31% , 2lžíce hladké mouky,1-2lžíce citronové šťávy,60g másla , 3bobkové listy,1,5l zeleninového vývaru ( já doporučuji spíše kuřecí,má to lepší chut a nemusíte tak dochucovat)4lžíce zakysané smetany,2lžíce cukru

Postup přípravy

očistíme dýni,někdo krájí se slupkou,ale já raději slupku odstraňuji , vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky

na másle osmahneme do zlatova cibuli , přidáme kostky dýně a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
SUŠENÉ NATĚ NA ZIMU

SUŠENÉ NATĚ NA ZIMU

Potřebné ingredience

Zeleninové natě - petrželová, celerová, libeček, pórková nať

Postup přípravy

Zeleninové natě omýt, hrubě nakrájet nebo natrhat, dát do sušičky. Po usušení dáme natě do mixeru - rozmixujeme, přes cedník osejeme od hrubých částí. Dáme do suché sklenice.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VONIČKY DO POLÉVKY NA ZIMU

VONIČKY DO POLÉVKY NA ZIMU

Potřebné ingredience

zeleninové natě - petrželová nať, cibulová nať, libeček, celerová nať, nepoužitá nať z pórku + režný provázek

Postup přípravy

Natě omyjeme, rozdělíme do snopečků a režnou nití pevně svážeme. Dáme do sáčků a zamrazíme na zimu.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzená polévka se smetanou

Uzená polévka se smetanou

Potřebné ingredience

uzené maso, mrkev, cibule, brambory, zakysaná smetana,bujón,máslo,mouka hl.,pepř, libeček nebo petrželka

Postup přípravy

Maso uvaříme do měkka( nejlépe vepřové uzené ocásky) a do hotového vývaru přidáme na kostičky nakrájené brambory a povaříme taktéž do měkka. Kdo má rád vývar silnější přidá kostku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka

Zelňačka

Potřebné ingredience

Zelí v sáčku, cibule, klobása, mletá sladká i pálivá paprika, sůl, pepř, kmín, bobkový list, brambory, smetana

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli, vložíme pokrájené zelí, zalijeme vodou, nebo vývarem, přidáme bobkový list, kmín, sladkou papriku a necháme dusit. Mezi tím si zvlášť uvařím brambory a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Lehký zeleninový boršč

Lehký zeleninový boršč

Potřebné ingredience

3 brambory,2 řepy (asi 30dkg),1/4 hlávky zelí(30 dkg).1 cibule,2 mrkve,máslo,malý rajčatový protlak,1 zeleninový masox,sůl,cukr,zakysaná smetana

Postup přípravy

Očištěnou řepu uvaříme do měkka-vyndáme si ji a do vývaru dáme vařit brambory oloupané a nakrájené na kostičky-vaříme asi 10 minut,mezi tím si nakrouháme najemno zelí a přidáme k…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Potřebné ingredience

- cibule - středně velká cuketa nakrájená na kostičky - 1 velký brambor nakrájený na kostičky - 1 velká mrkev nakrájená na kostičky - nať z petržele a celeru - sůl - smetana - špetku muškátového oříšku

Postup přípravy

na oleji zesklovatět cibulku
- přidat:
- středně velkou cuketu nakrájenou na kostičky
- 1 velký brambor nakrájený na kostičky
- 1 velkou mrkev nakrájenou na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketovo-porková polévka

Cuketovo-porková polévka

Potřebné ingredience

máslo cuketa pórek (malá mrkev) jahelné vločky sůl, muškátový květ vařené brambory - asi 3ks

Postup přípravy

Rozehřejeme máslo, na něj dáme na kostičky nakrájenou cuketu a nakrájený pórek (může a nemusí být malý kousek mrkve). Chvíli smažíme, pak podlijeme vodou a dusíme. Vsypeme hrst…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pivní gulášová polévka s uzeninou

Pivní gulášová polévka s uzeninou

Potřebné ingredience

1 klobása, 1 párek, 1 velká brambora, 2 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 masox, sůl, pepř, majoránka, 150ml piva, 1 lžíce papriky

Postup přípravy

Na oleji osmahneme česnek a kousky uzeniny, přidáme papriku, mouku a zasmažíme. Přilijeme asi 1 litr vody, přidáme bujón a kostky brambor, necháme vařit 15min. Poté přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
květáková polévka

květáková polévka

Potřebné ingredience

300g květáku,150g mrkve,cibul,máslo,hl.mouka,vejce,zeleninový bujon,muškátový květ,kmín

Postup přípravy

Cibuli a mrkev nakrájime na kostičky a zpěníme na másle,posypeme moukou a zasmahneme.
Zalijeme asi jedním a půl litrem vody,rozmícháme a uvedeme do varu.Vložíme květák…

Zobrazit více...

Kategorie