Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Celerová polévka s nivou

Celerová polévka s nivou

Potřebné ingredience

200g celeru, 1 cibule,100g nivy,60g másla, pepř ,sůl, petrželka

Postup přípravy

Celer si očistíme ,cibuli oloupeme od slupky.Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na tenké plátky celeru, zalijme 1 litrem vody a vaříme do změknutí. Přidáme 3/4 nivy a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žmolková polévka - jednoduchá

Žmolková polévka - jednoduchá

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky,1 vejce, 1 mrkev,1 petržel, kousek celeru ,zeleninový vývar 1a 1/4 litru ( může být ze zeleninového bujonu), zelená petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme jíšku, do ní vyklepneme vajíčko a ihned zamícháme ,až vzniknou " žmolky". Pak směs zalijeme vývarem, do kterého přidáme jemně nastrouhanou …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Novoroční čočkový hrnec

Novoroční čočkový hrnec

Potřebné ingredience

250 g čočky,300 g hovězího masa,3 velké brambory1/2 balení mražené zeleniny,2 větší cibule,100g slaniny , sůl, pepř, majoránka, česnek

Postup přípravy

Čočku propláchneme , zalijeme studenou vodou a necháme asi hodinu bobtnat. Hovězí maso,sůl,1/2 cibule dáme do papiňáku a uvaříme do měkka. Pak necháme vychladnout a nakrájíme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vánoční hrášková polévka

Vánoční hrášková polévka

Potřebné ingredience

400g mraženého hrášku,1 cibule,máslo,3/4 l kuřecího vývaru,1 smetana na vaření,1 kostičku taveného sýra, sůl, bílý pepř,petrželka,4 plátky toastového chleba

Postup přípravy

Cibuli nadrobno nakrájíme a na másle necháme zesklovatět, přisypeme propláchnutý hrášek , přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut . Pak polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu a tavený…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka s fenyklem

Mrkvová polévka s fenyklem

Potřebné ingredience

5 středně velkých mrkví, 1 fenykl, 1 litr zeleninového vývaru(případně z kostky),1 cibule,máslo 1 lžíce,sůl,pepř,trochu zázvoru, 1/4 lžičky koriandrových semínek,zakysaná smetana

Postup přípravy

Očistíme si mrkev nakrájíme ji na menší kousky,Fenykl ,též očistíme a nakrájíme , horní lístečky si necháme na ozdbu polévky (vypadají ,jako kopr) a ještě si nadrobno pokrájíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Poctivá bramboračka

Poctivá bramboračka

Potřebné ingredience

500g brambor, 3 mrkve, 2 petržele,1/2 menšího celeru, 1 cibule,70g másla,4 stroužky česneku,2 lžíce hladké mouky,2 hrsti sušených hub,drcený kmín, sůl,pepř,majoránka,špetka muškátového oříšku,zelená petrželka (nebo libeček)

Postup přípravy

Brambory ,mrkev,celer,petržel, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.Ve větším hrnci na másle zpěníme cibuli a prolisovaný česnek,po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dokud…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

500 g kuřecích krků na vývar,50g másla a 20g hladké mouky na jíšku, asi 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)1 cibule,1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, muškátový oříšek,1 bobkový list,200 ml smetany na vaření, zelená petrželka Na knedlíčky,300 g drůbežích jater,1 rohlík,1 žloutek,3 str. česneku ,sůl , pepř , muškátový oříšek, majoránky, strouhanka

Postup přípravy

Kuřecí krky si dáme vařit do většího hrnce, přidáme kmín ,cibuli, bobkový list a osolíme-uvaříme do měkka. Pak scedíme . Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku . Do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná zelná polévka z francouzké kuchyně

Jemná zelná polévka z francouzké kuchyně

Potřebné ingredience

500g kysaného zelí, 2 středně velké brambory,40g slaniny. 2 frankfurtské párky,30g sušených hub,4 lžíce smetany ke šlehání,2 vrchovaté lžíce strouhaného sýra, zelenou petrželku,1 bobkový list,3 kuličky jalovce ,sůl ,pepř, špetka cukru

Postup přípravy

Zelí scedíme ,pokrájíme, dáme do hrnce, přidáme očištěné a na kousky nakrájené brambory, podrcené houby, na kostičky nakrájenou slaninu ,kuličky jalovce, bobkový list, osolíme ,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené řepy a sterilovaných fazolí

Polévka z červené řepy a sterilovaných fazolí

Potřebné ingredience

500g červené řepy,1 plechovka sterilovaných fazolí ,2 šalotky, 1 červená paprika,1 rajče,2litry zeleninového vývaru,3 lžíce olivového oleje,1/2 lžičky kmínu,sůl,trochu cukru na dochucení,trochu citronové šťávy,bylinky: tymián,petrželka-jak kdo má rád,hustá kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Ve větším hrnci zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou šalotku,přidáme na kostky nakrájenou očištěnou červenou řepu,zalijeme polovinou vývaru,osolíme ,přidáme kmín a vaříme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Potřebné ingredience

1 brokolice, 2 lžíce másla,2 lžíce hl. mouky, sůl ,pepř, muškátový květ, bílý jogurt,1 rohlík na kostičky nakrájený, olej na opečení kostiček rohlíku

Postup přípravy

Z brokolice odřízneme tvrdý košťál -rozdělíme si jí na růžičky a dáme vařit do osolené vody, uvaříme ji do měkka. Část růžiček si dáme stranou na ozdobu. V jiném hrnci si…

Zobrazit více...

Kategorie