Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zelerová s nivou

Zelerová s nivou

Potřebné ingredience

hlávka zeleru, niva, cibuľa, olej, bujón, soľ a korenie

Postup přípravy

Na oleji si popražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný zeler, zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón a necháme variť, kým nie je všetko mäkké. Soľou a korením dochutíme až…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová krémová polévka bez zahuštění

Brokolicová krémová polévka bez zahuštění

Potřebné ingredience

1 brokolice (většinou to bývá cca 500g),cibule,2 střední brambory,12% smetana v kelímku cca 200 - 250 ml,sůl a pepř,bylinky jaké máte rádi já dávám bazalku a tymián.

Postup přípravy

Do hrnce dáme očištěnou cibuli rozkrojenou,brambory na kostičku a rozebranou brokolici,bylinky.To vše zalijeme vodou cca 0,5 - 0,7 deci vody a přiklopíme.
Přivedeme k varu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Maďarsko-slovenská kuchyně - Bramborová polévka s hráškem

Maďarsko-slovenská kuchyně - Bramborová polévka s…

Potřebné ingredience

mladý čerstvý hrášek (lze nahradit mraženým, ale ne sterilovaným), 2-3 brambory, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, olej, lžíce hladké mouky, petrželová nať - raději ne kudrnku, ale hladkolistou, sladká mletá paprika, může být i trochu pálivá - záleží na vás, čemu dáte přednost, sůl, pepř, 2-3 lžíce cukru

Postup přípravy

Rychlá snadná polévka z babiččiny kuchyně. Sama to dělám a hlavně dětem to moc chutná. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit nadrobno krájené brambory s kořenovou zeleninou a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slovensko-maďarská kuchyně - Brambory na kyselo

Slovensko-maďarská kuchyně - Brambory na kyselo

Potřebné ingredience

brambory, 2 - 3 stroužky česneku, 1 cibule, sůl, 1 - 2 ks bobkového listu, cca 1 lžička citronové šťávy nebo octu nebo vinegru, 1 smetana (lze použít i naředěnou zakysanou smetanu), popřípadě hladká mouka rozmíchaná ve vodě

Postup přípravy

Další z jednoduchých receptů. Dáme vařit oloupané pokrájené brambory v osolené vodě. Když jsou poloměkké přidáme celé stroužky česneku, celou cibuli a bobkový list. Brambory…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Upečený strašiak

Upečený strašiak

Potřebné ingredience

2 tekvice 2 l kuracieho vývaru 250 g masla šalotka balzamiko olivový olej šťava zo zázvoru cukor soľ korenie tekvicové semiačka tekvicový olej petržlenová vňať

Postup přípravy

Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky, polejeme balzamikovým octom, olivovým olejom, posolíme a dáme piecť na 180st 15- 20 min. Na masle opečieme šalotku, pridáme tekvicu, zalejeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Keď sa stretnú jablká

Keď sa stretnú jablká

Potřebné ingredience

3 jablká 3 PL trstinového cukru 1 kg lúpaných celých paradajok 1 červená cibuľa badián soľ

Postup přípravy

Na karameli orestujeme postrúhané jablko, pridáme polovicu hviezdičky badiánu a polovicu cibule. Neskôr pridáme nakrájané paradajky a dusíme. Hotovú polievku dochutíme soľou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
JEMNÝ CIZRNOVÝ KRÉM S RUKOLOVÝM ŽERVÉ

JEMNÝ CIZRNOVÝ KRÉM S RUKOLOVÝM ŽERVÉ

Potřebné ingredience

100 g cibule, 80 g másla, 400 g namočené cizrny, 20 g česneku, 40 g rukoly, 1 lžíce strouhaného křenu, 150 g žervé, 8 lžic olivového panenského oleje, 1,5 l zeleninového vývaru, římský kmín, mletý bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli najemno zpěníme na přepuštěném másle. Přidáme cizrnu (okapanou) a opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Cizrnu uvaříme doměkka a rozmixujeme, ochutíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Potřebné ingredience

1,5 l - 2 l kuřecího vývaru (nebo kuřecí vývar v kostce), 2 větší mrkve, kousek másla, krupice

Postup přípravy

Uvaříme si kuřecí vývar, do kterého přidáme 2 větší nastrouhané mrkve (záleží na vás, jak si ji nastrouháte, já dala tentokrát na jemno, ale určitě bude výborná i na hrubším…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KULAJDA

KULAJDA

Potřebné ingredience

houby - čerstvé, nebo sušené vejce, brambory, kopr - čestvý, nebo sterilizovaný, smetana, mouka - hladká, nebo polohrubá. sůl, kmín, bobkový list, nové koření, kmín, masox, tuk pod čerstvé houby - lepší olej, máslo atd. cibule - pokud máte čerstvé houby ocet - pokud nepoužíváte kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup přípravy

Máme – li čerstvé houby, dáme nejdřív do hrnce lepší olej, nebo máslo, či tuk, který používáme, nakrájenou cibuli (nemusí být, ale mně to s ní chutná) a na ni houby. Lehce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hokaido polívka

Hokaido polívka

Potřebné ingredience

dýně hokaido, bujon, cibule, olivový olej, sladká smetana, sul, muškátový oříšek, skořice, na zdobení dýňový olej a semínka

Postup přípravy

dýni neloupeme, jen zbavím mekkého vnitřku, nakrájíme, dáme na plech pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby péct...
v hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie