Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka s řapíkatým celerem.

Polévka s řapíkatým celerem.

Potřebné ingredience

1 cibuli, 5 stonků řapíkatého celeru, 1 litr zeleninového vývaru, 4 lžíce oleje, bagetu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 200 ml smetany, sůl a pepř.

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte nahrubo a na oleji ji nechte zpěnit. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, nechte zesklovatět, a poté polévkový základ zalijte vývarem. Nechte asi patnáct minut…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelná polévka

Zelná polévka

Potřebné ingredience

Kysané zelí, nejlépe domácí - 0,5 kg, 3 střední brambory, 1 větší cibule, omastek-nejlepší je sádlo, sůl, pepř, kousek mrkve, vývar (já dala pouze vodu + kostku bujonu), lžička sladké papriky

Postup přípravy

Zelí trochu vymačkáme (aby polévka nebyla příliš kyselá), překrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme vařitnadrobno nakrájené brambory-vařit do poloměkka, pak přidat nakrájené zelí.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajská polévka u nás velmi oblíbená !!! bez zahušťovaní

Rajská polévka u nás velmi oblíbená !!! bez zahušťovaní

Potřebné ingredience

rajský protlak (kupuji v lidlu ve skle - 200g),cibulka na jemno,pár lžic olivového či slunečnicového oleje cca 5-7 lžic,červená sladká paprika,voda,sušená majoránka,bujon zeleninový kdo chce nebo vegeta či podravka (ja vegeta natural),dvě kávové lžičky cukru,hrst rýže,pepř,zakysaná smetana nebo eidam na malé kostičky.

Postup přípravy

Do hrnce dáme nakrájenou cibulku na jemno a olej a necháme dozlatova opražit,pak zaprášime sladkou paprikou cca půl kávové lžičky a zalijeme vodou tak do 3/4 hrnce (nějaký středně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
cuketová polévka

cuketová polévka

Potřebné ingredience

1 cuketa, 2 větší mrkve, 4 brambory, 180ml zakysané smetany, 1 kostka bujonu, 1 čajová lžička soli.

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, rozřízeneme podélně na 4 části a vyřízeneme prostředek s jadýrky. Poté nakrájíme na kostičky. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Vše dáme do hrnce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampiónová polévka

Žampiónová polévka

Potřebné ingredience

10 až 15 kusů žampiónů(dle velikosti),cibule ,plátek másla,2 až4 ks brambor(používám místo mouky na zahuštění),zeleninový vývar nebo zavařenou kořenovou zeleninu,sůl,pepř,bobkový list,kopr,smetanu

Postup přípravy

Žampióny nakrájíme(2-3 žampióny si necháme v celku)s cibulkou na kostky a spolu osmahneme na másle do růžova.Zalejeme vodou a přidáme nakrájené na kostky brambory a bobkový list…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Australská polévka-pikantní

Australská polévka-pikantní

Potřebné ingredience

1 kuře,2-3 cibule,česnek,olej na smažení,koření-chilli,sladká i pálivá paprika,rajský protlak,kuřecí vývar z 1 bujonu,hladká mouka,snítka petržele,sůl,pepř

Postup přípravy

Dám si vařit celé kuře, plus bujon,osolím.Na pánvi,na oleji, osmažím cibuli na kolečka, do sklovata,prolisuju do toho 6 stroužků česneku,přidám koření chilli,sladkou i pálivou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chlebová polévka

Chlebová polévka

Potřebné ingredience

5 krajíců chleba, 1 kostička Masoxu, 1 vajíčko, špetka kmínu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 smetana, plátek másla, trocha Vegety či Podravky na dochucení, může být i různá zelenina (celer, mrkev, petržel, pórek...)...rozpis asi na 3 litry

Postup přípravy

Na másle zesklovatím nakrájenou cibuli a přidám zeleninu (nemusím). Orestuji a přihodím chléb nakrájený na kostičky, zaliji vodou a nechám vařit asi 10 minut. Přidám masox, kmín a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová zeleninová polévka s krutony

Krémová zeleninová polévka s krutony

Potřebné ingredience

1/2 cibule, olej, sušené polévkové bylinky, voda, zeleninový bujon, 2 mrkve, 1/2 celeru, čtvrtka květáku, 3 menší brambory, 1/2 pórku, troška mražené kukuřice, troška mraženého listového špenátu, 1 zakysaná smetana Krutony - starší chléb, olej ( dělala jsem na chilli oleji s česnekem)

Postup přípravy

Pokrájíme cibuli a na oleji ji zpěníme. Ostatní zeleninu nakrájíme na menší kousky a přidáme ke zpěněné cibulce, zalejeme vodou, přisypeme polévkové bylinky a přidáme zeleninový…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévka s vaječným kapáním

Hovězí polévka s vaječným kapáním

Potřebné ingredience

Hovězí žebro asi 1/2 kg,1 cibule,1 mrkev,1/4 celeru,1 str.česneku,1 petržel,sůl,8 kuliček pepře,1 bob.list,4 kuličky nov.koření,libeček Na kapání:1 vejce,2 lžičky hl.mouky,1 lžička mléka,sůl

Postup přípravy

Maso omyjeme,zalijeme vodou ,přidáme koření a očištěnou zeleninu,osolíme a dáme vařit-nejlépe do papiňáku asi na 45 min.Vývar přecedíme,maso a zeleninu nakrájíme na kostičky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka

Pórková polévka

Potřebné ingredience

dětská krupička pórek drůbeží vývar vejce smetana

Postup přípravy

Uděláme vývar. Pórek osmahneme na másle, aby změkl a pustil šťávu. Zalijeme vývarem, přidáme lžičku dětské krupičky, vajíčko a 33% smetanu. Dochutíme dle potřeby.

Zobrazit více...

Kategorie