Rychlá zeleninová polévka
Potřebné ingredience
Voda 2l, jakákoliv zelenina-měla jsem mrkev celer, petržel , mraž.hrášek a kukuřici,dětská krupička 4lžíce, vejce 1ks, koření w´´urzl-kupuju v DM drogerii, sůl dle pořeby
Postup přípravy
Do vroucí vody nasypu zeleninu a koření wurzl, 5minut povařím , jemně zasypu krupičkou , rozmíchám a zašlehám rozšlehané vejce , vařím cca 10minut.
Co je komu do toho
Potřebné ingredience
350 g mletého hovězího masa 2 l vody sůl kousek libečku 4 kuličky pepře 150 g mražené zeleninové směsi 1 hovězí bujón těstoviny
Postup přípravy
Mleté maso zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Přidáme sůl, libeček a kuličky pepře. Polévku uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme asi 45 minut. Potom…
Polévka z červené řepy
Potřebné ingredience
Kořenová zelenina - petžel, mrkev, celer, koření na svíčkovou, velká kapusta, červená řepa, křen na dochucení
Postup přípravy
Z kořenové zeleniny a koření uvaříme vývar, přecedíme do hrnce a vložíme kapustu s červenou oloupanou řepou, vaříme do změknutí, rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme pouze solí…
Gulášová cibulačka
Potřebné ingredience
25o g hovězí žebro bez kosti,3 velké cibule,3 brambory,10 dkg libové slaniny,1 lžíce oleje, asi 1 a 1/2 lžíce hl.mouky,1 lžička ml.č.papriky,1 bobkový list,majoránka,sůl,pepř,zelená petrželka,vývar z kostky
Postup přípravy
Maso a slaninu nakrájíme na malé kostičky .Obojí opečeme ,přidáme cibuli(tu si oloupeme rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky přidáme na kostičky nakrájené brambory,zasypeme…
polévka z medvědího česneku
Potřebné ingredience
oliv.olej , cibulka, česnek, medvědí česnek - listy, zel. vývar, smetana , kousíček másla obaleného v mouce, pepř, sůl a muškátový oříšek dle chuti... rychlá , zdravá polévka... inspirace časopis gurmet
Postup přípravy
dceři jsem ji trošku mixla... moc velké kousíčky zeleniny nemusí :-(... výborné s opečenou bagetkou...potřené drceným česnekem....
ZELENINOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
troška másla, 1 cibule, 1 větší plechovka žampionů, mražená zelenina - hrášek s mrkvičkou, 2-3 brambory, troška hl. mouky, masox, sůl
Postup přípravy
Na másle osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky a žampiony nakrájené na kousky (já je přidávám k cibulce až po chvíli), zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vodou,…
ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
1 mražený špenát, 2 - 3 trojúhelníčky taveného sýra, 0,5l mléka, , kostka bujonu, česnek, 1vejce, mouka, máslo, cibule, sůl
Postup přípravy
Mražený špenát rozpustíme v horkém mléce dolijeme horkou vodou (podle toho kolik chceme polévky). Chvíli povaříme, přidáme kostku bujonu a tavený sýr a vaříme dokud se nerozpustí.…
ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
150 g žampionů (1 větší plechovka), 1/2 cibule, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl.mouky, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení
Postup přípravy
Na drobno nakrájenou cibuli a žampiony vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampiónům. Necháme…
Buráčkový bařt
Potřebné ingredience
uzené maso nebo uzená žebra, červená řepa = buráčky, velké fazole, brambory, polévková zelenina - mrkev, petržel,..., polévkový bujón, polévkové koření, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, trochu másla, smetana ke šlehání nebo na vaření
Postup přípravy
Další moje srdeční záležitost ... původem z Volyně
Polévka je spíše náročnější na přípravu, ale za ten požitek to stojí :-).
Uzené maso či žebra dám vařit samostatně…
Správková slepičí podle babičky s noky
Potřebné ingredience
1/2 větší slepice,mrkev,petržel,1/4 celeru,masox,sůl,5 str .česneku,10dkg másla,2-3lžíce hl.mouky,3 vejce,petrželka
Postup přípravy
Slepici uvaříme doměkka,pak maso obereme a pokrájíme na kousky(kůži vyhodíme).Do vývaru přidáme pokrájenou, nebo nastrouhanou zeleninu a dáme vařit.Připravíme si noky: rozpusíme…