Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rychlá zeleninová polévka

Rychlá zeleninová polévka

Potřebné ingredience

Voda 2l, jakákoliv zelenina-měla jsem mrkev celer, petržel , mraž.hrášek a kukuřici,dětská krupička 4lžíce, vejce 1ks, koření w´´urzl-kupuju v DM drogerii, sůl dle pořeby

Postup přípravy

Do vroucí vody nasypu zeleninu a koření wurzl, 5minut povařím , jemně zasypu krupičkou , rozmíchám a zašlehám rozšlehané vejce , vařím cca 10minut.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Co je komu do toho

Co je komu do toho

Potřebné ingredience

350 g mletého hovězího masa 2 l vody sůl kousek libečku 4 kuličky pepře 150 g mražené zeleninové směsi 1 hovězí bujón těstoviny

Postup přípravy

Mleté maso zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Přidáme sůl, libeček a kuličky pepře. Polévku uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme asi 45 minut. Potom…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina - petžel, mrkev, celer, koření na svíčkovou, velká kapusta, červená řepa, křen na dochucení

Postup přípravy

Z kořenové zeleniny a koření uvaříme vývar, přecedíme do hrnce a vložíme kapustu s červenou oloupanou řepou, vaříme do změknutí, rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme pouze solí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová cibulačka

Gulášová cibulačka

Potřebné ingredience

25o g hovězí žebro bez kosti,3 velké cibule,3 brambory,10 dkg libové slaniny,1 lžíce oleje, asi 1 a 1/2 lžíce hl.mouky,1 lžička ml.č.papriky,1 bobkový list,majoránka,sůl,pepř,zelená petrželka,vývar z kostky

Postup přípravy

Maso a slaninu nakrájíme na malé kostičky .Obojí opečeme ,přidáme cibuli(tu si oloupeme rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky přidáme na kostičky nakrájené brambory,zasypeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
polévka z medvědího česneku

polévka z medvědího česneku

Potřebné ingredience

oliv.olej , cibulka, česnek, medvědí česnek - listy, zel. vývar, smetana , kousíček másla obaleného v mouce, pepř, sůl a muškátový oříšek dle chuti... rychlá , zdravá polévka... inspirace časopis gurmet

Postup přípravy

dceři jsem ji trošku mixla... moc velké kousíčky zeleniny nemusí :-(... výborné s opečenou bagetkou...potřené drceným česnekem....

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELENINOVÁ POLÉVKA

ZELENINOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

troška másla, 1 cibule, 1 větší plechovka žampionů, mražená zelenina - hrášek s mrkvičkou, 2-3 brambory, troška hl. mouky, masox, sůl

Postup přípravy

Na másle osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky a žampiony nakrájené na kousky (já je přidávám k cibulce až po chvíli), zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vodou,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1 mražený špenát, 2 - 3 trojúhelníčky taveného sýra, 0,5l mléka, , kostka bujonu, česnek, 1vejce, mouka, máslo, cibule, sůl

Postup přípravy

Mražený špenát rozpustíme v horkém mléce dolijeme horkou vodou (podle toho kolik chceme polévky). Chvíli povaříme, přidáme kostku bujonu a tavený sýr a vaříme dokud se nerozpustí.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

150 g žampionů (1 větší plechovka), 1/2 cibule, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl.mouky, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou cibuli a žampiony vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampiónům. Necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Buráčkový bařt

Buráčkový bařt

Potřebné ingredience

uzené maso nebo uzená žebra, červená řepa = buráčky, velké fazole, brambory, polévková zelenina - mrkev, petržel,..., polévkový bujón, polévkové koření, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, trochu másla, smetana ke šlehání nebo na vaření

Postup přípravy

Další moje srdeční záležitost ... původem z Volyně

Polévka je spíše náročnější na přípravu, ale za ten požitek to stojí :-).

Uzené maso či žebra dám vařit samostatně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Správková slepičí podle babičky s noky

Správková slepičí podle babičky s noky

Potřebné ingredience

1/2 větší slepice,mrkev,petržel,1/4 celeru,masox,sůl,5 str .česneku,10dkg másla,2-3lžíce hl.mouky,3 vejce,petrželka

Postup přípravy

Slepici uvaříme doměkka,pak maso obereme a pokrájíme na kousky(kůži vyhodíme).Do vývaru přidáme pokrájenou, nebo nastrouhanou zeleninu a dáme vařit.Připravíme si noky: rozpusíme…

Zobrazit více...

Kategorie