VÝBORNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z cizrny
Potřebné ingredience
Suroviny pro 3 osoby: 500 g měkké uvařené cizrny (nebo s konzervy), 1 ks brambory-střední velikost, 2 PL olivového oleje, několik rozmarýnových jehliček, feferonka, snítka petržele, 3 krajíčky chleba, nebo housky.
Postup přípravy
Postup:
Uvaříme oloupanou, na kostičky nakrájenou bramboru a v polovině varu přidáme měkkou cizrnu.
Ještě přihodíme feferonku, jemně pokrájený rozmarýn, osolíme a dovaříme…
FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem
Potřebné ingredience
Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.
Postup přípravy
Postup práce:
Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu…
OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou
Potřebné ingredience
Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.
Postup přípravy
Postup práce:
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/,…