Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Adamova hrachová polévka-DĚKUJI PAVLÍNCE

Adamova hrachová polévka-DĚKUJI PAVLÍNCE

Potřebné ingredience

Suroviny: zelený hrách 1 větší mrkev 1 petržel kousek celeru zeleninový bujón máslo

Postup přípravy

Postup
Přes noc namočený hrách uvaříme v zeleninovém bujónu. Na struhadle nastrouháme na jemno kořenovou zeleninu, kterou osmahneme na másle, mírně osolíme. Přidáme k hrachu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna

Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze…

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 g drobných bílých fazolí 2 plátky domácího uzeného masa 1 velká cibule, mrkev, čerstvá bazalka, sádlo sůl, pepř, zeleninový bujón, ocet, majoránka 6 stroužků česneku, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Postup
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampionovo-bramborová polévka-děkuji Ivulince

Žampionovo-bramborová polévka-děkuji Ivulince

Potřebné ingredience

Suroviny: 8 menších žampionů, 2 pol. lž. másla, 2 pol. lž. hladké mouky, 1 kostka masoxu, 2 větší brambory, 1 tavený sýr Apetito, špetka kopru, majoránky, kmínu, soli a pepře

Postup přípravy

Postup
Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme je v hrnci na rezehřátém másle, zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme a zalijeme asi 1,5 l vody. Rozmícháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková-MOOC DĚKUJI MARIS

Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková-MOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 2 mladé cibulky, zeleninový vývar, mletá paprika, majoránka, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, olej, petrželka

Postup přípravy

Postup
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a mrkev. Necháme krátce osmažit, přisypeme mouku a papriku / část může být pálivá /, ještě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Staročeská bramboračka s houbami-DĚKUJI MOOOOOC MRAVENISTI.CZ

Staročeská bramboračka s houbami-DĚKUJI MOOOOOC…

Potřebné ingredience

Příprava Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečk. Mezitím přivedeme do varu 1 l vody, osolíme, přidáme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a překrájené brambory. Zamícháme a vaříme doměkka. Při přípravě jíšky rozpustíme v hlubší pánvi olej, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Opatrně zalijeme 250 ml studené vody, rozmíchme, přes cedník nalijeme do polévky a ihned zamícháme, aby se neutvořily hrudky. Polévku necháme asi 5 minut vařit a občas ji promícháme. Oloupaný česnek nahrubo prolisujeme a přidáme do hotové polévky. Okořeníme majoránkou, celerovou natí, pepřem a solí.

Postup přípravy

Ingredience
500 g brambor, 1 hrubě nastrouhaná mrkev, půlka nastrouhaného celeru, 1 nastrouhaná petržel, 1 cibule, 50 g sušených hub, 1 lžička majoránky, 1 lžička čerstvé…

Zobrazit více...

Kategorie