Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Půlnoční silvestrovská polévka

Půlnoční silvestrovská polévka

Potřebné ingredience

50 g uzeného masa, 1 cibule, 1 feferonka, lžička sladké papriky, 2 žampiony, 2 stroužky česneku, 2 kostky bujonu, toastový chléb, plátky sýra, 2 žloutky, 1 lžička ostrého kečupu

Postup přípravy

Na cibulce orestujeme žampiony, uzené maso, červené papričky. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup. Necháme provařit a nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vánoční rybí polívka

Vánoční rybí polívka

Potřebné ingredience

1 kapr (všechno kromě masa na řízky)
70 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
60 g másla
30 g hladké mouky
1/8 l sladké smetany
sůl
petrželka
vlašské ořechy
rozinky

Postup přípravy

Hlavy zbavíme očí a žáber, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list. Uvařený vývar procedíme.
Mezitím: na másle osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Silvestrovská zelňačka

Silvestrovská zelňačka

Potřebné ingredience

1 kg kysaného zelí,
1/2 kg uzeného kolena,
1/2 kg plecka,
3 nožky klobásy,(může být ostřejší)
2 cibule,
6 str. česneku,
hrst sušených hub,
10 ks pepře,
6 ks nového koření,
2 ks bobkového listu,
3 ks hřebíčku,
1 lžíce sladké papriky,
1/2 žičky pálivé papriky,
3 dl mléka -nebo kysané smetany,
2 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Pokrájené zelí,zpařené houby,pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek zalijeme 2 l vody a dáme vařit. Přidáme všechno celé koření. Jakmile začne polévka vařit, přidáme koleno a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Potřebné ingredience

• Hlava, nožky a žebra z králíka
• Kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
• 2 zrnka pepře
• 1 zrnko nového koření
• 1dl mléka
• 1 žloutek z čerstvého vejce
• Asi 1.4 l vody
• Pažitka
• Sůl
• Masox

• Žemlové knedlíčky:
- 1 žemle
- Asi 4 lžíce mléka
- 20g másla
- 1 vejce
- 2 až 3 lžíce strouhanky
- Sůl
- Pepř
- Muškátový květ
- Petrželka

Postup přípravy

1. Králičí hlavu a ostatní části dobře omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte pepř a nové koření…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

Potřebné ingredience

1 menší kuře,
sůl,
celý pepř,
1 bobkový list,
1 cibule,
1 pórek,
1 řapíkatý celer,
60 g dlouhozrnné rýže,
2 vejce,
štava z 1 citronu,
1/2 svazku petrželky

Postup přípravy

1. Kuře omyjeme a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a oloupanou cibuli. Vaříme na mírném ohni asi 1 hod.

2. Očištěný pórek a řapík celeru…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Novoroční záchranná polévka

Novoroční záchranná polévka

Potřebné ingredience

Šálek nasekaného pečeného nebo vařeného masa,
1 l silného vývaru,
3 stroužky česneku,
2 lžíce másla,
1 vejce,
2 lžíce strouhanky, sůl.

Postup přípravy

Oříšek másla utřeme s vejcem a přidáme nadrobno nakrájené maso a strouhanku nepatrně navlhčenou vývarem. Osolíme a tvarujeme malé knedlíčky. Zavaříme je do vývaru a přidáme máslo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

čočka,cibule,sádlo,olej ,hladká mouka,párek,masox,majoránka,pepř,

Postup přípravy

Přebereme a namočíme čočku alespoň na dvě hodiny...nejlépe přez noc....nemusí se pak tak dlouho vařit...vaříme do měka ve vodě ve které se máčela čočka ....
Než se nám uvaří…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RYBÍ POLÉVKA Z KAPŘÍCH VNITŘNOSTÍ ZADĚLÁVANÁ

RYBÍ POLÉVKA Z KAPŘÍCH VNITŘNOSTÍ ZADĚLÁVANÁ

Potřebné ingredience

1,75 litru vody, kapří hlava (bez žáber a očí), ocasní partie, jikry nebo mlíčí popř. obojí, 100 g zeleniny (mrkev, petržel, celer), 30 g cibule, 20 g másla, 1 bobkový list, trochu tymiánu, 5 zrnek pepře, lžíce octa, na jíšku: 60 g másla, 50 g hladké mouky, na zjemnění: 1/8 litru smetany, 1 žloutek, vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na másle osmažené a petrželka

Postup přípravy

Rozpůlenou kapří hlavu a ocasní partii očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, ocet, pepř, bobkový list, tymián, asi 30 minut povaříme a procedíme. Maso…

Zobrazit více...
POLÉVKY
STAROČESKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

STAROČESKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

vnitřnosti z kapra (játra, mlíčí, jikry), 2 dcl vody, sůl, 4 zrnka čerstvě umletého pepře, 1 malá cibule a 120 g kořenové zeleniny (petržel, celer, mrkev), 3 kapří hlavy, popř. i kapří odřezky
sůl, asi 2 litry vody, 3 středně velké cibule, 120 g celeru, 2 větší petržele, 1 bobkový list. 12 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 60 g moučného másla (tj. 30 g másla prohněteme s 30 g hladké mouky), nebo 80 g hrubé krupice a 40 g másla

Postup přípravy

Oprané vnitřnosti vaříme v mírně osolené a slabě opepřené vodě s přidáním pokrájené cibule a zeleniny asi 20 minut, tj. do měkka. Do druhého většího hrnce dáme pečlivě oprané…

Zobrazit více...

Kategorie