Krémová polévka z krásnoporky žemličky s liškami
Potřebné ingredience
Krásnoporky žemličky, lišky, cibule, máslo, brambory, sůl, kmín, polévkové koření, smetana, 2 vejce, libeček (petrželka)
Postup přípravy
Na másle zpěnit nasekanou cibulku, přidat očištěné nakrájené krásnoporky, sůl, kmín, polévkové koření a podusit. Pridat 1/2 nakrájených vařených brambor, zalít vodou a rozmixovat.…
Kulajda
Potřebné ingredience
1 litr mikyšky nebo podmáslí, 1 litr mléka, 4-5 větších brambor, kmín, polévkové koření, kopr (nejlépe čerstvý nebo sušený) 4 vejce, polévková lžíce hladké mouky.
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kmínem a polévkovým kořením v cca 3/4 l vody. Mikyšku rozšlehám s mlékem, moukou a vejci (na rozdíl od české…