Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Potřebné ingredience

2 kg rajče 3 ks bobkový list 5 ks nové koření 1 l voda 1 ks masox 1 lžíce hladká mouka 5 ks bazalka nebo 1lžička sušené 1 ks cibule 1 lžíce olivový olej 1 lžíce máslo 2 lzice cukru dle chuti nebo erythriloru 100g sýr

Postup přípravy

Na olivovém oleji podusím cibuli, nakrájená rajčata, osolím, opepřím, přidám bazalku. Než se to podusí, udělám si jíšku, do které dám vodu, masox, bobkový list, nové koření.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nejlepší boršč s hovězím masem

Nejlepší boršč s hovězím masem

Potřebné ingredience

hovězí maso 350 g - 500 g, bobkový list 2 ks, černý pepř 2 kuličky, nové koření 2 kuličky, středně velká řepa 2 ks, mrkev 1 ks, čtvrt celeru 1 ks, cibule 1 ks, rajčatový protlak 1 lžíce, bílé zelí 200 g, máslo 30 g, ocet 3lžíce , cukr 3lžíce, hladká mouka 2lžíce, zakysaná smetana, nasekaná pažitka

Postup přípravy

Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.
Zatímco se maso vaří,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková nebo květáková s kápáním

Pórková nebo květáková s kápáním

Potřebné ingredience

Máslo, hladkou mouku, 1 pórek nebo malý květák, masox, kmín, sůl, vejce,

Postup přípravy

Na másle udělat z hl. mouky trošku svetlé jíšky...pórek nakrájet na tenká kolečka nebo květák na malinké růžičky, hodit na jíšku a chvilinku usmažit (pokud máte zeleninu…

Zobrazit více...

Kategorie