Rajčatová polévka
Potřebné ingredience
2 kg rajče 3 ks bobkový list 5 ks nové koření 1 l voda 1 ks masox 1 lžíce hladká mouka 5 ks bazalka nebo 1lžička sušené 1 ks cibule 1 lžíce olivový olej 1 lžíce máslo 2 lzice cukru dle chuti nebo erythriloru 100g sýr
Postup přípravy
Na olivovém oleji podusím cibuli, nakrájená rajčata, osolím, opepřím, přidám bazalku. Než se to podusí, udělám si jíšku, do které dám vodu, masox, bobkový list, nové koření.…
Nejlepší boršč s hovězím masem
Potřebné ingredience
hovězí maso 350 g - 500 g, bobkový list 2 ks, černý pepř 2 kuličky, nové koření 2 kuličky, středně velká řepa 2 ks, mrkev 1 ks, čtvrt celeru 1 ks, cibule 1 ks, rajčatový protlak 1 lžíce, bílé zelí 200 g, máslo 30 g, ocet 3lžíce , cukr 3lžíce, hladká mouka 2lžíce, zakysaná smetana, nasekaná pažitka
Postup přípravy
Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.
Zatímco se maso vaří,…
Pórková nebo květáková s kápáním
Potřebné ingredience
Máslo, hladkou mouku, 1 pórek nebo malý květák, masox, kmín, sůl, vejce,
Postup přípravy
Na másle udělat z hl. mouky trošku svetlé jíšky...pórek nakrájet na tenká kolečka nebo květák na malinké růžičky, hodit na jíšku a chvilinku usmažit (pokud máte zeleninu…