Květáková polévka s koprem
Potřebné ingredience
1 středně velký květák, 1 mrkev, 250 ml smetany, 2-3 natvrdo uvařená vejce, máslo, hladká mouka, kopr, ocet
Postup přípravy
Květák nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme nahrubo. Oboje osmahneme na másle. Přidáme hladkou mouku, kterou prosmažíme. Zalijeme vodou a vaříme, dokud květák nezměkne. Přidáme…
Žampionová polévky + nočky
Potřebné ingredience
6-7 větších žampionů, 1 cibule, šlehačka, hladká mouka, sůl. Na nočky 1 vejce a krupička, sůl
Postup přípravy
Žampiony si na struhadle nastrouháme nahrubo. Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhané žampiony, chvilku osmažíme, osolíme a zalijeme vodou.Vaříme asi 15 minut. Pak přidáme…
Pórková "malovaná" polévka
Potřebné ingredience
Brambory, pórek, ½ kostky masoxu, hladká mouka, sádlo, mléko
Postup přípravy
Na sádle ( pro tyto účely je lepší než olej ) necháme zesklovatět na půl kolečka nakrájený pórek, zalijeme malým množstvím vody, přidáme sůl, na malé kostičky nakrájené brambory…