Výtečná ćočková polévka s rajčaty
Potřebné ingredience
Balíček čočky, konzervu krájených rajčat, klobása,, sůl, ocet, magi, vegetu
Postup přípravy
Uvaříme čočku přidáme konzervu rajčat a na kostičky klobásku a chvíli povaříme, dochutíme a podáváme. Jíšku jsem nedávala.
Výborná polévka co dům dal
Potřebné ingredience
Kousek hovězího masa, cibule, uvařené brambory, půl plechovky krájených rajčat, 2 plechovky světlých fazolí, 1 plechovka tmavých ostrých fazolí, sůl, pepŕ, magi, podravka, sladká paprika
Postup přípravy
Do osmahnuté cibule přidáme nakrájené maso a osmahneme. Přidáme sladkou papriku a po chvilce zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme ostatni suroviny a povaříme. Polévka je…
Poctivá fazolačka
Potřebné ingredience
250 g barevných fazolí 1 větší cibule 3-4 brambory 1-2 klobásy 1 lžíce sádla mletá paprika 2 lžíce hladké mouky mletý kmín bobkový list 4 kuličky nového koření sůl pepř špetka majoránky
Postup přípravy
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme…
Minestrone
Potřebné ingredience
kousek másla, mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Nebo celer nebo petržel. loupaná rajčata z plechovky, zeleninový bujón, luštěniny cizrnu nebo fazole . těstoviny - flíčky, nastrouhaný sýr
Postup přípravy
na kousku másla orestuji zeleninu - nakrájím mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Lze použít i něco navíc, dle aktuálních chutí a zásob. Můžete přidat i klasickou polévkovou…
Pórková polévka se sýrem
Potřebné ingredience
1,5 l vývaru (masový nebo zeleninový) 300 g pórku 50 g másla 50 g taveného sýra 20 g hladké mouky sůl mletý pepř
Postup přípravy
Důkladně omytý pórek nakrájíme na kolečka a na rozehřátém másle lehce osmahneme. Přidáme hladkou mouku a krátce smažíme až vznikne světlá jíška. Pak zalijeme vývarem a dobře…
FRANKFURTSKÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
20 g sádla (1 lžíce) 1 střední cibule 4 štrasburské párky Dulano (150 g) 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce mleté sladké papriky 2 větší stroužky česneku 1 litr hovězího vývaru 3 střední brambory (cca 300 g) sůl, pepř 1 lžíce sušené majoránky
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme…