COURAČKA
Potřebné ingredience
KYSANÉ ZELÍ, KLOBÁSA, BRAMBORY, SŮL, PEPŘ, 2 ŽLOUTKY, MÁSLO, KYSANÁ SMETANA.
Postup přípravy
kYSELÉ ZELÍ UVAŘIT V TROŠCE VODY, BRAMBORY A KLBÁSU, ČI UZENINU NA KOUSKY VAŘIT ZVLÁŠŤ, VODU Z BRAMBOR A KLOBÁSY NALÍT DO UVAŘNÉHO ZELÍ, POLÉVKU ZAHUSTIT KYS. SMETANOU, OSOLIT,…
Fazolačka hotová za 5 minut.
Potřebné ingredience
cibule,1-2X konzerva malých fazolí ve slaném nálevu, sádlo nebo olej, špetka Kari koření, majoránka, sůl, popř. masox, pepř, uzenina.Možni i pár kapek Maggi
Postup přípravy
na sádle, nebo oleji zpěnit cibulku, přidat trošku hl. mouky, udělat jíšku a nalít na to konzervu nebo dvě i s lákem
dolít vodou, okořenit majoránkou,kari, solí, přidat…
KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
Květák, 30g. másla, 40g. hladké mouky, 2 dl. mléka, 9dc. vody, masox-možno i bez něj-pro děti, 1 žloutek,sůl.
Postup přípravy
Z másla a mouky usmažit světlou jíšku, zalít vodou, rozšlehat, povařit, přidat omytý na kousky nakrájený květák, uvaříme do měka, přilejeme mléko, přidat masox, povaříme ,…