Letní hrášková polévka
Potřebné ingredience
balíček mraženého hrášku, avokádo, zelené bylinky (co zrovna máme - bazalka, pažitka, nasekaný špenát…), stroužek česneku, nějaké pikantnější koření (třeba zázvor nebo mletý pepř), sůl
Postup přípravy
Hrášek a avokádo rozmixujeme v menším množství vody, přidáme sůl, bylinky a koření. Nevaříme. Podávat můžeme na studeno i ohřáté.
Gazpacho
Potřebné ingredience
6 velkých rajčat, 1 salátová okurka, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, zelená cibulka, citron, olivový olej, bazalka, trochu pepře nebo mletého zázvoru, sůl
Postup přípravy
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a rozmixujeme v malém množství vody. Přidáme nasekanou cibulku, bazalku, šťávu z citronu a olivový olej. Osolíme, okořeníme a můžeme podávat.…
„Gulášová“ polévka
Potřebné ingredience
brambory, sojový granulát, sušená polévková zelenina bez glutamátu (např. Horalka), libeček nebo celerová nať, sladká paprika, mletý kmín, majoránka, celozrnná mouka, sůl, lžíce oleje, pažitka
Postup přípravy
Vaříme vše dohromady, nakonec zahustíme celozrnnou moukou, dochutíme pažitkou a přidáme lžíci oleje. Sušenou zeleninou a kořením nešetříme. V polévce můžeme taky vyvařit celou…