Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Pórková polévka - rychlá a sytá!

Pórková polévka - rychlá a sytá!

Potřebné ingredience

1 velký pórek
10dkg struhaného eidamu
50g másla
40g hl. mouky
750ml vývaru (dávám většinou víc, tak 1,25l)
1 hrnek mléka
1 žloutek
sůl, pepř

Postup přípravy

Ve vývaru uvaříme nakrájený pórek a mezitím si z másla a mouky připravíme světou jíšku, kterou rozředíme vývarem s pórkem. Polévku osolíme, opepříme, zašleháme mléko s vajíčkem …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková

Pórková

Potřebné ingredience

pórek
máslo
smetanový sýr dle chuti
hladká mouka
sůl
podravka
kostka masoxu

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek nakrájený na kolečka, trošku osmažíme, zaprášíme hladkou moukou. Tuto směs dáme do hrnce s vodou, masoxem a necháme povařit. Ke konci…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Exoticka bramborova polevka

Exoticka bramborova polevka

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 12dkg mrkve, 1 litr vyvaru ( ja davam jen 1/2 l mame to radsi huste), 1 kokosove mleko, 2 strouzky cesneku, 250 ml pomerancoveho dzusu, trochu olivoveho oleje, 1 zakysana smetana, lzicku nastrouhaneho zazvoru, trochu soli, pepre. Kdo ma rad ostre muze pridat trochu feferonkoveho prasku nebo pasty zeleneho kari.

Postup přípravy

Brambory, mrkev a cesnek oloupeme a pokrajime na kosticky, v hrnci rozpalime ol. olej a orestujeme mrkev, brambory a cestnek s korenim(sul, pepr ...atd). pak pridame vyvar a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
COURAČKA

COURAČKA

Potřebné ingredience

KYSANÉ ZELÍ, KLOBÁSA, BRAMBORY, SŮL, PEPŘ, 2 ŽLOUTKY, MÁSLO, KYSANÁ SMETANA.

Postup přípravy

kYSELÉ ZELÍ UVAŘIT V TROŠCE VODY, BRAMBORY A KLBÁSU, ČI UZENINU NA KOUSKY VAŘIT ZVLÁŠŤ, VODU Z BRAMBOR A KLOBÁSY NALÍT DO UVAŘNÉHO ZELÍ, POLÉVKU ZAHUSTIT KYS. SMETANOU, OSOLIT,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchá bramboračka

Jednoduchá bramboračka

Potřebné ingredience

Máslo, 3 střední brambory, 2-3 stroužky česneku, majoránka, mléko nebo smetana, popř. květák a bujón v kostce.

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v kastrůlku a nešetříme s ním, přidáme nahrubo nastrouhané brambory a mícháme dokud brambůrky nazačnou být mazlavé, přidáme rozdrcený česnek a zalejeme vodou,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PÓRKOVÁ POLÍVKA S KNEDLÍČKAMA

PÓRKOVÁ POLÍVKA S KNEDLÍČKAMA

Potřebné ingredience

1 pórek, kousek másla, 1 mrkvička, kousíček celeru,sůl
knedlíčky: strouhanka,máslo,vajíčko,sůl

Postup přípravy

Na máslíčku si zpěníme na kolečka nakrájený pórek. Nastrouháme mrkev a cca 1/4 přidáme spolu s celerem (malé kostičky) do polívky, zalijeme vroucí vodou a vaříme.
Mezitím si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE SÝROVÝMI NOČKY

BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE SÝROVÝMI NOČKY

Potřebné ingredience

brokolice, Lučina nebo tavený sýr, trochu smetany, sůl nebo solčanka, případně zeleninový bujón
nočky: strouhaný eidam, krupice, vejce, trošku soli

Postup přípravy

brokolici nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do vody se solí, bujónem a kostkou sýra nebo Lučiny doměkka, rozmixujeme a můžeme přidat trochu smetany (bude jemnější)
na nočky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drobková polévka (moje nejoblíbenější)

Drobková polévka (moje nejoblíbenější)

Potřebné ingredience

Máslo, mrkev, petržel, hladká mouka, voda, sůl, vejce, petrželka

Postup přípravy

Na másle si oprančíme nastrouhanou mrkev a petržel. Necháme zesklovatět a přidáme 2 lžíce hladké mouky, rozmícháme a zalijeme vlažnou vodou, přidáme sůl a necháme povařit, dokud…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka

Květáková polévka

Potřebné ingredience

Květák, máslová jíška, kmín, polévková kostka nejlépe zeleninová, solčanka, zelená petržel, pažitka, osmažená houska.

Postup přípravy

Do vody dáme vařit důkladně omytý květák rozebraný na růžičky. Přidáme polévkovou kostku a kmín (dávám drcený, není tam vidět). Květák uvaříme doměkka a v polévce ho rozmačkáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka

Květáková polévka

Potřebné ingredience

květák
mrkev, celer, petržel
máslo
hl. mouka
sůl, pepř, muš. květ, kmín
vajíčko

Postup přípravy

Květák nasekáme na drobné kousky a dáme vařit s kořenovou zeleninou nastrouhanou na hrubo. Přidáme koření, kromě muš. květu, ten až nakonec.
Když je zeleninka skoro měkká,…

Zobrazit více...

Kategorie