Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

 1 cibule
 2 svazečky petrželové nati
 100 g žampionů
 25 g másla
 1 PL hladké mouky
 1/2 l drůbežího vývaru
 sůl
 bílý pepř
 muškátový oříšek
 1/4 l smetany ke šlehání
 2 PL nastrouhaného eidamu
 4 žloutky

Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme
3. Žampiony očistíme a rozkrojíme na plátky
4. Směs těchto surovin osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BORŠČ

BORŠČ

Potřebné ingredience

 1 ½ l vody
 1/4 kg hovězího masa
 1/2 kg vepřového masa
 20 dkg zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 20 dkg červené řepy
 20 dkg hlávkového zelí
 5 dkg tuku
 5 dkg mouky
 1/8 l kyselé smetany
 sůl

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka
2. Pak přidáme zlatou jíšku
3. Dále přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a na nudličky nakrájené zelí
4…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka..........báječná,recept od babičky.

Květáková polévka..........báječná,recept od babičky.

Potřebné ingredience

1 litr vody,250 g květáku (může být i mražený), 40 g hl. mouky, 30 g másla, sůl, majoránka, nové koření, brabory.

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a připravíme jišku,kt.zředíme vodou. Přidáme omytý květák(rozebraný na růžičky) a vaříme 20min…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Blesková brokolda

Blesková brokolda

Potřebné ingredience

1/2 kg brokolice,
2 obdélníky taveného (smetanového) sýra,
sůl, kmín, pepř, muškát.oříšek

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka (dá se uvařit i v mikrovlnce). Vodu slijeme, brokolici vložíme do mixéru se dvouma taveňákama a během pár sekund rozmixujeme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka s krupičkou

Rychlá polévka s krupičkou

Potřebné ingredience

zeleninka co má kdo rád........mrkev, celer, petržel, porek, květák....
máslo
bio bujon nebo solčanka
vajíčko
dětská krupička
sůl

Postup přípravy

Na másle orestujeme zeleninu nahrubo nakrájenou, přisypeme trochu krupičky a za chvíli zalijeme vodou. Přidáme bujon nebo solčanku. Vaříme. Dochutíme. Ke konci přidáme v hrníčku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drožďová poléka

Drožďová poléka

Potřebné ingredience

máslo, dětská krupička, kostka droždí, mléko, šlehačka, vejce, sůl

Postup přípravy

Z másla a dětské krupičky si připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme stejným dílem vody a mléka asi tak 1/2 l mléka a1/2 l vody. Vhodíme rozdrobenou kostrku droždí a za stálého…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLOVÁ polévka mojí maminky :-)

FAZOLOVÁ polévka mojí maminky :-)

Potřebné ingredience

fazole,bobkový list 2x,nové koření(pár kuliček),kořenová zelenina,brambory,klobása(nemusí být),masox,maggi,smetana,ocet,česnek

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme,a pak do vody přidáme bob. list,nové koření,zeleninu(já ji strouhám),brambory(na kostičky),klobásu na kolečka a masox.Vaříme tak dlouho,dokud fazole a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z bílého zelí (hlávka)

Polévka z bílého zelí (hlávka)

Potřebné ingredience

1/2 kg bílého zelí,1 mrkev,kousek celeru,1 ředkvička ( není podmínkou ),2 litry vody,bujón,pepř sůl,2 stroužky česneku,2 PL dětské krupice,kousek másla,petrželku

Postup přípravy

Hlávku zelí očistím a nakrájím na jemné proužky,k tomu na drobná kolečka nakrájenou mrkev ( předem očistím ),celer nastrouhám na struhadle ( na velkých očích ),ředkvičku nadrobno…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravá Šumavská bramboračka

Pravá Šumavská bramboračka

Potřebné ingredience

Brambory na kostičky
Cibule na kolečka
Česnek, zelenina, hrst rýže, houby, podravka, sůl, magi

Postup přípravy

Vše vařit dohromady a do varu přidat vajíčkovou jíšku (hl. mouka,máslo,sůl, vajíčko celé)
Při expedici majoránka.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná sádlo cibule česnek hl. mouka sůl,sladká paprika, pálivá paprika, pepř, hovězí vývar (může být z bujonu), kmín majoránka

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku nadrobno. Přidáme papriky, orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme hlívu nakrájenou na hrubší nudličky. Vaříme, než hlíva změkne. Osolíme, opepříme…

Zobrazit více...

Kategorie