Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Dršťková polévka z hlívy ústřičné - rychlovka

Dršťková polévka z hlívy ústřičné - rychlovka

Potřebné ingredience

500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 1 lžíci sádla, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, hovězí bujón, jíšku, majoránku, česnek.

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Poté přidáme papriku, zamícháme a hned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Osolíme, opepříme a přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvičková polévka nejen pro zajíčky

Mrkvičková polévka nejen pro zajíčky

Potřebné ingredience

4ks mrkve
100g másla
1 cibule
sůl, muškátový květ mletý
3/4 l vody
hl. mouka na zahuštění, případně jíška

Postup přípravy

Mrkvičku si omyjeme, očistíme, natrouháme na hrubo, cibuli na krájíme na drobno, kterou si zpěníme na másle, přidáme mrkvičku necháme jí chvilenku restovat aby pustila šťávu,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci

Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci

Potřebné ingredience

hrášková polévka
500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
100 g cibule
20 g česneku
40 g mouky
1,5 l mléka
100 g másla
sůl
bílý pepř

Postup přípravy

Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci - 6 porcí

1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a vše společně zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme mlékem.
2. 10 minut…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)

Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)

Potřebné ingredience

500 g čerstvých rajčat, 250 g loupaných sterilovaných rajčat (např. Valfruta), cca 60 g rajského protlaku, 1 malá bílá nebo červená paprika, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, bazalka (nejlépe čerstvá), 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Pokud chcete uvařit polévku jako pravý italský kuchař, jste na správné adrese :)

Nejprve spaříme rajčata vařící vodou a oloupeme slupku, rozkrojíme napůl, vydlabeme všechna…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka se zelím

Čočková polévka se zelím

Potřebné ingredience

100 g čočky,
100 g kysaného zelí,
40 g slaniny nebo uzeného nabo anglické,
2 lžíce hladké mouky,
1 cibule.
100 ml sladké smetany
1,5 l vody

Postup přípravy

Namočenou čočku uvaříme do poloměkka,přidáme zelí,které slejeme, a dovaříme.
Osolíme a zahustíme tmavou jiškou,připravenou z nakrájené slaniny,mouky a cibule.
Nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gurmánská pórková polévka

Gurmánská pórková polévka

Potřebné ingredience

co nejdelší světlá část pórku - nakrájet na kolečka. ***
kousek másla ***
vývar nebo voda a sůl, solčanka či jiné oblíbené dochucovadlo ***
hladká mouka na zahuštění ***
sklenička smetany na vaření ***

Postup přípravy

Někdy místo na oběd chodíme z práce jenom na polévku do jedné moc fajn restaurace. Na "Francouzskou cibulačku s modrým sýrem". Nedalo mi to a musela jsem si ji tuhle udělat i doma…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kedlubnová polévka nejen pro mrňouse:-)

Kedlubnová polévka nejen pro mrňouse:-)

Potřebné ingredience

větší kedlubna,dva brambory,petrželka,kmín,máslo,krupička,sůl,zakysaná smetana

Postup přípravy

Na troše másla osmahnu trochu dětské krupičky,podleju vodou,vodu osolím,okmínuji,přidám na strouhanou(né uplně na jemno) kedlubnu a povařím,poté vložím na kostky nakrájené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

 1 cibule
 2 svazečky petrželové nati
 100 g žampionů
 25 g másla
 1 PL hladké mouky
 1/2 l drůbežího vývaru
 sůl
 bílý pepř
 muškátový oříšek
 1/4 l smetany ke šlehání
 2 PL nastrouhaného eidamu
 4 žloutky

Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme
3. Žampiony očistíme a rozkrojíme na plátky
4. Směs těchto surovin osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BORŠČ

BORŠČ

Potřebné ingredience

 1 ½ l vody
 1/4 kg hovězího masa
 1/2 kg vepřového masa
 20 dkg zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 20 dkg červené řepy
 20 dkg hlávkového zelí
 5 dkg tuku
 5 dkg mouky
 1/8 l kyselé smetany
 sůl

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka
2. Pak přidáme zlatou jíšku
3. Dále přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a na nudličky nakrájené zelí
4…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka..........báječná,recept od babičky.

Květáková polévka..........báječná,recept od babičky.

Potřebné ingredience

1 litr vody,250 g květáku (může být i mražený), 40 g hl. mouky, 30 g másla, sůl, majoránka, nové koření, brabory.

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a připravíme jišku,kt.zředíme vodou. Přidáme omytý květák(rozebraný na růžičky) a vaříme 20min…

Zobrazit více...

Kategorie