Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Kapustová polévka III

Kapustová polévka III

Potřebné ingredience

uezené maso
kořenová zelenina
brambory
kapusta
kmín, sůl, bio zeleninový bujon, cukr, pepř
světlá jíška

Postup přípravy

Uvaříme si uzené maso. Vyndáme, nakrájíme na kousky. Do vývaru dáme vařit kapustu nakrájenou nadrobno. Přidáme kořenovou zeleninu, maso. Koření. Ke konci brambory a uděláme jíšku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Potřebné ingredience

Polévková směs luštěnin - mají ji ve zdravé výživě - 1 naběračka suché směsi, mražená zelenina - mrkev, hrášek, kukuřice, 3/4 l vody, zeleninový vývar, majoránka, máslo, pažitka nebo petrželka, solčanka

Postup přípravy

Luštěninovou směs zalejeme vodou, přidáme zeleninu (někdy dávám i malou cibulku a stroužek česneku) a bujónovou kostku a vaříme než je všechno měkké. Přidáme kousek másla…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BORŠČ

BORŠČ

Potřebné ingredience

uzená žebra,nebo něco jiného uzeného,kousek vepřového,nebo kousek hovězího masa,rajský protlak,kořenová zelenina,cibule,čerstvá červená řepa,zelí,brambory,máslo,ocet,cukr,sůl,zakysaná smetana,podravka a pod.

Postup přípravy

Uvaříme si maso,mezitím na másle osmahnout cibuli,kořenovou zeleninu,přidat protlat a nechat spojit.Zalít vývarem a vařit.Červenou řepu nakrájet na kostičky zvlášť na másle…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z nivy

Polévka z nivy

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje,1cibule,100-200g slaniny,3 vrchovaté lžíce hladké mouky,masox,150-200g nivy,1 lžička česneku,1 kelímek kysané smetany

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu.Přisypeme hl.mouku,zalijeme vodou a přidáme masox,nivu pokrájenou na kostičky a česnek.
Necháme povařit přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s pohankou (našich dětí oblíbená  :-))

Zeleninová polévka s pohankou (našich dětí oblíbená :…

Potřebné ingredience

300 kořenové zeleniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, kousek cibule, 20 g tuku, 30 g pohanky, kousek bujónu v kostce, 4 lžíce strouhaného sýra, petrželka, sůl, cca 8 dl vody

Postup přípravy

Pohanku propláchneme studenou vodou, spaříme vařící vodou, vsypeme do trochu horké vody, osolíme a uvaříme téměř do měkka. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na tuku, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Báječná fazolačka

Báječná fazolačka

Potřebné ingredience

100 g velkých bílých fazolí (dávám malé), 1,5 l masového nebo zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 polévková lžíce hladké mouky, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 1 klobása, 1 pol.lžíce oleje na opečení klobásy, 1-2 stroužky česneku, polévkové koření, petrželka

Postup přípravy

1. Předem namočené fazole zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a uvaříme je téměř do měkka.
2. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLDA

FAZOLDA

Potřebné ingredience

fazole bud konzervované ty červené (ne s protlakem) 2 plechovky nebo nechat namočit normalní fazoly
kořenová zelenina
masox
podravku
jíšku

Postup přípravy

Fazole dáme vařit se zeleninou nakrájenou podle sebe,přidáme koření,sul,bobkový list nové koření,trochu kmínu,a vařime do měka.jak bude vše měké zaděláme jíškou.
Zvlášt si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

1 mrkev,1 petržel,kousek celeru, 2-3 brambory, porek, 1 větší cibule, vše nakrájíme na kostičky, 1,5l-2l zeleninového vývaru nebo vývar z uzených kostí-je to lepší chuť,2hrstky sterilizovaného zelí,2 paprikové klobásy,sůl,pepř,majoránka,podravka,2stroužky česneku,kmín,instantní jíška

Postup přípravy

Orestujeme cibulku,přidáme pokrájenou zeleninu podlijeme vývarem a dusíme. Až je zelenina měkčí přidáme propláchnuté zelí a zase podlijem.Když je vše měkké zahustíme jíškou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Také už nevíte co z ředkviček??? Udělejte báječnou ředkvičkovou polévku

Také už nevíte co z ředkviček??? Udělejte báječnou…

Potřebné ingredience

1cibulku, 1strouzek cesneku, sladkou papriku, masox nebo solcanku, trosinku hl. mouky,3 svazecky redkvicek, 60g ovesnych vlocek, majoranku, sul, troska oleje

Postup přípravy

Nejprve si omyjeme redkvicky a nastrouheme na struhadle (ta nejhnusnejsi prace na tomto receptu) :O)
Cibulku najemno nakrajime a zpenime na oleji do ruzova, pridame cestnek,…

Zobrazit více...

Kategorie