Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Žampionová

Žampionová

Potřebné ingredience

žampiony
cibule
máslo
kmín
tavený sýr
brambory
smetana
hl. mouka
sůl, pepř

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku, na to dáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme. Přidáme kmín, sůl, pepř. Zalijeme vodou. Přidáme tavené sýry (dobré, pálivější, je to se sýry pilli…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

cibule, červená čočka, mrkev, pár brambor, kostka zeleninového bujonu nebo polévkové koření (Solčanka apod.), smetana, pepř, sůl, olej

Postup přípravy

Cibuli nasekáme na drobno a zpěníme na oleji.
Přidáme obranou a propláchnutou čočku, lhece osmahneme, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme.
Dolejme potřebné množství…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

60 dkg hovězího nebo vepřového masa, 60 dkg hlávkového zelí, 1 sklenice červené řepy, 1 malý rajský protlak, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, 2 l vody, 1 velká cibule, 20 kořenové zeleniny

Postup přípravy

Maso na cibuli osmažíme. Pak přidáme ostatní přísady a vše vaříme do měka. Zavaříme máslovou jíškou a při podávání na talíř přidáme také smetanu.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka s drobením z masa

Sýrová polévka s drobením z masa

Potřebné ingredience

2 cibule
2porky
2ploleje
250gmíchaného mletého masa
1,7l vývaru
2konzervy žampionů nakrájených na plátky
200mltaveného sýra
2pl hluboce zmrazených bylinek

Postup přípravy

1,Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.Pak důkladně omyjeme porky,očistíme je a nakrájíme na tenká kolečka.V hrci se širokým dnem rozehřejeme olej.Jakmile je olej horký, nasypeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka

Potřebné ingredience

PŘED VYLEPŠENÍM:
1 malá hlávka zelí,
5 cibulí,
4 rajčata,
2 velké papriky,
zeleninový bujón,
pepř,
sůl,
4 litry vody,
celerová (zdroj celerové natě z receptu: Krabí salát z celerové remulády) nebo petrželová nať.

MOJE VYLEPŠENÍ:
odebrala jsem 1 litr vody,
kus sádla na opečení cibulky,
masox,
provensálské bylinky (mohou být i italské, hlavně aby tam byla saturejka a tymián),
1 lžíce vinného octa bílého nebo i vína, toho může být víc,
na 1 porci krajíc chleba,
mozzarella (né ve vodě).

Postup přípravy

Všechny ingredience před vylepšením nakrájíme na velké kusy nahážeme do hrnce, opepříme, osolíme a zalijeme 4 litry vody se zeleninovým bujónem. Až je vše měkké přidáme celerovou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kyselica

Kyselica

Potřebné ingredience

4 brambory, 1 sáček kyselého zelí, 2 klobásy, 33% smetana, 3 bobkové listy, 10 celých pepřů, 10 nových koření, sůl, mletý pepř, kmín

Postup přípravy

Ve větším hrnci uděláme zásmažku, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a dolijeme studenou vodou asi do poloviny hrnce, trochu usolíme, přidáme truchu kmínu a vaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka-mléčná

Fazolová polévka-mléčná

Potřebné ingredience

150g namočených fazolí,3/4 zakysané smetany,sůl,kopr,1/2l vody,bobkový list,1 lžíce hldké mouky,1 cibule.

Postup přípravy

Fazole uvaříme do měkka s bobkovým listem.Měkké zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a povaříme.Okořeníme a nakonec přidáme kopr a osmaženou cibulkou.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka

Česnečka

Potřebné ingredience

4 velké brambory,sůl, česnek,podravku,petržel,100g kabanosu,pepř,2 vejce,

Postup přípravy

Do vařící vody dáme vařit pokrájené brambory na kostky.Česnek utřeme se solí,kabanos porájíme na kolečka.Když jsou brambory měkké, vložíme uzeninu a necháme prohřát.Nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hankovská polévka

Hankovská polévka

Potřebné ingredience

Mražená nebo čerstvá zelenina, hladká mouka, máslo, jedno vejce, sůl a podravka.

Postup přípravy

Mrkev, petržel, celer, květák, jedna bramora, brokolici a dva stroužky česneku očistím a v přiměřeném množství nakrájím a dám vařit do osolené vody jako normální zeleninovou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka - když vaříme květák :-))

Rychlá polévka - když vaříme květák :-))

Potřebné ingredience

máslo
dětská krupička
mrkev
květák
vývar z květáku
vajíčko
brambory
kmín, sůl, solčanka, petrželka

Postup přípravy

Na másle orestujeme krupičku, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev. Zalijeme vývarem z květáku a dáme pár růžiček květáku.
Přidáme kmín, sůl, solčanku. Brambory na kostičky.…

Zobrazit více...

Kategorie