Hrstková polévka
Potřebné ingredience
Přes noc jsem si namočila od každého půl hrníčku -fazole,čočku,kroupy,houby,mrkev,petržel,celer,15 dkg uzené rolky,3 stroužky česneku,majoránku,pažitku. Jíšku:sádlo a hladká mouka.
Postup přípravy
Napřed jsem začala vařit fazoli,ta se vaří nejdéle.Po půl hodince jsem přidala čočku,pak zase po po půlhodince houby a kroupy.Přidala jsem nakrájené uzené a dovařila vše doměka…
Moravská fazolovice
Potřebné ingredience
Bílá drobnější fazole,uzené maso (žebírko apd)kořenová zelenina,brambory,cibule, česnek,majoránka,zelená petržel,pepř a sůl.- Hladkou mouku a trochu sádla na jíšku.
Postup přípravy
Fazoli,namočíme přes noc a v té samé vodě vaříme i s uzenými žebry do měkka.Během vaření přidáme kořenovou zeleninu a ke konci vaření brambory na kostky.Žebra vyjmeme,obereme…