Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
kuřecí léčivá :o)

kuřecí léčivá :o)

Potřebné ingredience

kuřecí skelet,polévková zelenina,1cibule,3 stroušky česneku,sůl,pepř,maggi
kapání: 1vejce,trocha oleje,dětská krupička

Postup přípravy

Kuřecí skelet vaříme pomalu pod pokličkou v osolené vodě spolu se zeleninou,cibulí a česnekem. Zhruba po 1,5 hodině vyndáme skelet a obrané a nakrájené maso i s kůží vrátíme zpět…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka podle hrníčkové kuchařky trochu jinak

Bramboračka podle hrníčkové kuchařky trochu jinak

Potřebné ingredience

1 mrkev
1 petržel
1/4 celer
kousek květáku, pórku a zelí
4 brambory
3 stroužky česneku
2 lžíce sušených, mražených nebo čerstvých hub
2 lžíce tuku
3 lžíce hladké mouky
majoránka, kmín, sůl

Postup přípravy

Uvádím trochu jiný postup než je v hrníčkové kuchařce. Nedalo mi abych ten recept sem nenapsala, protože naší rodině moc chutná:-)

Do hrnce dáme olej (sádlo), na kostečky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka

Zelňačka

Potřebné ingredience

1,5l vývaru z masoxu,1 klobása,100g slaniny,1 párek,1 cibule,5 brambor,2 lžičky sladké papriky,1/2 sáčku kys.zelí,2 lžíce hl.mouky,česnek,sůl,pepř.

Postup přípravy

Do jíšky ze slaniny,cibule,mouky a papriky vlijeme vývar,přidáme zelí a vaříme asi 30minut.Pak přidáme brambory,klobásu,párek,podle chuti česnek, sůl a pepř a povaříme.Když jsou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sedliacka krúpková

Sedliacka krúpková

Potřebné ingredience

krúpy asi jeden hrnček (ja som mala č.7), tuk, cibuľa, zeler, mrkva, petržlen, zemiaky, múka hladká, smotana kyslá 16%, mleté čierne korenie, soľ, polievkové korenie, vegeta, voda-vývar

Postup přípravy

Biela až smotanovožltkastká polievka, jemnej smotanovej vôňe a chuti, mierne korenená, hutejšiej konzistencie, s uvarenými krúpami, zemiakmi a strúhanou zeleninou.... proste…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hokkaido polévka

Hokkaido polévka

Potřebné ingredience

1 Hokkaido dýně - nebo jiná, 3 mrkve, 3 brambory, 1 cibule, 3str. cesneku, sul, pepr, petrzelku, kousek zazvoru nebo limetkovou stavu, Créme fraiche - zak. smetanu, masox

Postup přípravy

Vsechnu zeleninu ocistime a nakrajime na kousky, cibulku spenime a pridame nakrajeny cesnek, pridame ostatni zeleninu, osolime a orestujeme, zalijeme vodou pridame nastrouhany…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazole nakyslo

Fazole nakyslo

Potřebné ingredience

plechovka fazolových lusků brambory mléko nebo šlehačka hl. mouka bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, ocet( můžeme přidat vejce natvrdo a kopr)

Postup přípravy

Do vody dáme vařit brambory na kostičky. Přidáme koření. Pak fazolky. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce nebo šlehačce. Můžeme dozdobit uvařeným vejcem a koprem a na talíř dát…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající bramborovo - mrkvový krém

Vynikající bramborovo - mrkvový krém

Potřebné ingredience

5 - 6 středně velkých brambor, 4 větší mrkve, 1,5l vody, 2 kousky taveného sýra nebo 2 lžíce zakysané smetany, sůl na dochucení

Postup přípravy

Je to jednoduchá, rychlá a chuťově opravdu výborná polévka. Brambory a mrkev očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do 1,5l vody. Když je zelenina měkká, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka s nudlemi

Fazolová polévka s nudlemi

Potřebné ingredience

1560g bílích fazolí,olej,1 cibule,3 rajčata nebo 1 lžíce protlaku,drcený kmín,1 bobkový list,2 brambory,1 masox,petrželovou nať,široké nudle

Postup přípravy

Namočíme fazole do vody,tu potom slyjeme a v novém osoleném nálevu fazole vaříme do poloměka.Na trošce oleje zpěníme oloupanou,nakrájenou cibuli,přidáme pokrájená rajčata nebo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jarní polévka

Jarní polévka

Potřebné ingredience

mrkev
celer
petržel
porek
hrášek
brambory
hl. mouka
máslo
majoránka
kmín
sůl

Postup přípravy

Na másle orestujeme zeleninu kromě hrášku a brambor. Zaprášíme hl. moukou. Pak zalijeme horkou vodou. Přidáme kmín, sůl.
Vaříme.
Do polévky dáme brambory na kostičky.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výtečná polévka téměř z ničeho :)

Výtečná polévka téměř z ničeho :)

Potřebné ingredience

olej (používám olivový), cibulka nadrobno, strouhaná mrkev, voda, masox, mražený hrášek, vejce, zelené bylinky (petrželka nebo libeček), sůl, ml. pepř

Postup přípravy

Na rozehřátý olej dám drobně nakrájenou cibulku a nechám jen lehce zesklovatět. Pak přidám jemně nastrouhanou mrkev a chviličku (!) nechám podusit. Pak zaliji vodou, přidám sůl a…

Zobrazit více...

Kategorie