Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Drožďová polévka s pórkem

Drožďová polévka s pórkem

Potřebné ingredience

1 kostku droždí NOLI 42 g
1 pórek
1 menší cibuli
1 a 1/2 litru zeleninového bujónu
1 lžíci másla
1 lžíci hladké mouky
sůl
pepř

Doba přípravy: 25 minut

Postup přípravy

1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, osmahneme dozlatova a zalijeme bujónem.
2. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a provaříme asi 15 minut.
3. Pórek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rybí krém s krabích tyčinek

Rybí krém s krabích tyčinek

Potřebné ingredience

krabí tyčky jedno balení,mražena nebo čerstvá zelenina do polévky,smetana sladká,bobkový list tři kousky,čtyři kuličky nového koření,mouka,sul,vegetu,máslo

Postup přípravy

Na másle orestujeme zeleninu,přidáme krabí tyčky,kořeni,zalijeme vodou/necelé dva litry/ jemně osolíme a vařime až je zelenina měkka.odstavíme,kořeni dáme ven a vememe si ruční…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Potřebné ingredience

300g brokolice
200g brambor
1-2 lžic oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1,5 l vývaru z 2 bujónů( nebo z 1 masoxu)
sůl, pepř

Postup přípravy

Na olej dáme drobně nakrájenou cibulku, lehce osmahnem, přidáme nakrájený česnek, růžičky brokolice a nakostičky nakrájené brambory. Chvíli podusíme a přilijeme vývar, osolíme,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s kapáním ze špaldové celozrnné mouky

Zeleninová polévka s kapáním ze špaldové celozrnné…

Potřebné ingredience

1 porek, 2 mrkvičky, 100 g celeru, máslo. na kapání 3 lžíce špaldové celozrnné mouky hladké, 1 vajíčko, voda, kvalitní sůl

Postup přípravy

Na másle lehce osmahneme zeleninku, přidáme sůl a zalijeme pramenitou vodou. VAříme tak 20 minut, poté dáme kapání. Musí to být řídká kašička, kterou za stálého míchání vléváme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninový krém kari

Zeleninový krém kari

Potřebné ingredience

200g různých druhů zeleniny (mrkev, květák, hrášek, pórek atd.), 20 g tuku, 30 g hl. mouky, 3 dl mléka, cca 6 dl vody, koření kari, kousek bujónu, petrželka, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vařící vody, osolíme, podusíme do měkka. Pak ji prolisujeme nebo umixujeme. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zalijeme zbývající…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Italská selská polévka

Italská selská polévka

Potřebné ingredience

1 cibule, 100g mrkve, 50g celeru, 4 rajčata, 20 g másla, asi 8dl vývaru, sůl, mletý pepř, 50g těstovinové zavářky, strouhaný parmazán (používám Eidam)

Postup přípravy

Rajčata spaříme, oloupeme a drobně nakrájíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, vše dáme na rozehřáté máslo a zakryté dusíme na mírném plameni 5 minut. Zalijeme vývarem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
POLÉVKA alá NAŠE MAMINKA - tak ji nazvaly moje děti

POLÉVKA alá NAŠE MAMINKA - tak ji nazvaly moje děti

Potřebné ingredience

konzerva fazolí v rajčatové šťávě, špagety, sůl, tymián či provensálské koření, máslo + mouku na zásmažku. Mže bát i jeden malý rajčatový protlak či trochu kečupu.

Postup přípravy

Uděláme zásmažku, zalejeme vodou a přidáme konzervu fazolí v rajčatové šťávě ( nebo rajském protlaku ) . Trochu osolíme, přidáme tymián či provensálské koření. Můžete dát ještě i…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VÝÝÝBORNÁ FALEŠNÁ SLEPIČÍ POLÉVKA

VÝÝÝBORNÁ FALEŠNÁ SLEPIČÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

mrkev, petržel, celer, česnek, cibule nebo pórek, mražená zeleninka, máslo
NA KAPÁNÍ : vajíčko, sůl, hledká mouka

Postup přípravy

Větší mrkvičku nastrouháme - tak aby byla trochu na jemném a trochu na tom hrubším struhadle. Petrželku a celer nastrouháme najemno - ale ne celé. Když máte zrovna doma pórek,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sváteční čenečka-opravdu výborná

Sváteční čenečka-opravdu výborná

Potřebné ingredience

česnek(celá palice),3 velké brambory,kmín,pepř,bujon,vegeta,mrkev a petržel(klidně zmražená,dáme jí jen trochu pro barvu)trochu smetany,sýr na strouhání ,světlá jíška,houska nebo chléb

Postup přípravy

Na trošce másla posmažíme drobně nakrájené brambory (podle množství polévky),trochu je posmažíme,přidáme zeleninu posmažíme a podlijeme vodou.Vaříme do změknutí zeleniny.Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kedlubnová smetanová

Kedlubnová smetanová

Potřebné ingredience

Kedlubny, voda, vegeta, sůl, kousek z másla, hl. mouka, mléko nebo šlehačka

Postup přípravy

Kedlubny nahrubo nastrouháme a vaříme 5 minut v osolené vodě (dávám míň, jelikož to dochucuji ještě trochou vegety). Pak scedíme a vývar nevylíváme. Z másla a mouky uděláme…

Zobrazit více...

Kategorie