Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
KULAJDA

KULAJDA

Potřebné ingredience

4 brambory, 3 vejce, šlehačka, hl.mouka, bobkový list, nové koření, sůl, lžíce octa, vegeta, cukr, kopr

Postup přípravy

Do 2 litrů vody dáme vařit očištěné a na kostičky nakrájené brambory,přidáme bobkový list,nové koření,sůl a ocet.Po změknutí brambor zahustíme šlehačkou s moukou,přidáme natvrdo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
chlebová polévka u nás oblíbená.

chlebová polévka u nás oblíbená.

Potřebné ingredience

1kost uzeného žebra,3krajíce chleba,2klobásky,2-3 brambory,1vejce ,1cibule,trochu tuku na osmahnutí cibule, sul ,pepř muškát ale nemusí být.

Postup přípravy

dáme vařit kost s nakrájeným chlebem na kostičky ,přidáme brambory na kostičky a vaříme do ploměkka.na osmahnutou cibulku dáme na kostičky klobásku tu osmahneme a dáme do polévky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová polévka z červené čočky (recept přivezený z Turecka)

Krémová polévka z červené čočky (recept přivezený z…

Potřebné ingredience

220g červené čočky (taková ta drobná, oranžová, ne klasická!),
1 velký brambor,
1 větší cibule,
bobkový list,
sůl,
2,5l vody,
citron na dochucení

Postup přípravy

Dáme vařit vodu.
Nakrájíme si cibuli na kostičky, oloupeme brambor a připravíme si potřebné množství čočky.
Do vroucí vody nasypeme čočku, pokrájenou cibuli a vložíme i…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná bramborová s hříbky

Jemná bramborová s hříbky

Potřebné ingredience

sušené hříbky
kořenová zelenina, dala jsem i kedlubnu a porek
brambory
česnek
cibuli
hl. mouka
máslo
sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Hříbky namočíme do vody.
Na másle uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkou vodou a prováříme.Přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Kořenovou zeleninu i česnek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chřestová polévka - bílá

Chřestová polévka - bílá

Potřebné ingredience

chřest bílý (nejlépe čerstvý oloupaný)
máslo, sůl bílý pepř, muškátový oříšek, smetana, těstoviny

Postup přípravy

Chřest oloupeme nakrájíme na špalíčky a dáme vařit do cca 500 ml vody. Přidáme sůl, bílý mletý pepř (může být i černý, ale nevypadá to tak pěkně), máslo a nastrouháme dle chuti…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová žampiónová polévka

Krémová žampiónová polévka

Potřebné ingredience

150 g čerstvých žampionů , 1/2 ks cibule, 3 lžíce Ramy Culinesse nebo máslo, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce hotové jíšky světlé, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, žampióny omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlo česnečka

Rychlo česnečka

Potřebné ingredience

....

Postup přípravy

Uděláme vývar z kostky masoxu a vody.... množství podle chuti!! Do vývaru dáme 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra..necháme rozpustit..přidáme pepř, česnek, naťovou cibulku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VÝBORNÁ KULAJDA!!!

VÝBORNÁ KULAJDA!!!

Potřebné ingredience

5 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, brambory, houby, kmín, šlehačku (tatru), hladkou mouku, zeleninový knorr, sůl, ocet

Postup přípravy

Do malého kastrólku si dáme cca 2-3dc vody, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pomalu vaříme na malém ohni, aby nám vznikl z toho koření silný vývar. Vedle do velkého hrnce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZAVÁŘKA - CELESTÝNSKÉ NUDLE...DOBRÉ A JEDNODUCHÉ

ZAVÁŘKA - CELESTÝNSKÉ NUDLE...DOBRÉ A JEDNODUCHÉ

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 2 vejce, které rozšleháme, 100 ml mléka, 100g polohrubé mouky a trochu soli

Postup přípravy

Nejdříve si v hrnečku rozšleháme vejce, přidáme mléko a nakonec mouku. Potom děláme malé palčinky, smažila jsem na Ramě. Z dávky je 6 - 7 palačinek. Stačí pro naši 6 členou rodinu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulačka po čínsku-rychlá a dobrá

Cibulačka po čínsku-rychlá a dobrá

Potřebné ingredience

Větší cibule (nebo pórek), krupice, vejce, vývar(masox), vegeta, magi, čerstvá nebo sušená petrželka nebo libeček

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmažíme na másle (tuku) spolu s krupicí.Odstavíme z ohně a vmícháme vejce tak, aby se vytvořily hrudky.Vše zalijeme horkým vývarem z masa (nebo masoxu) a vaříme…

Zobrazit více...

Kategorie