Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Moravská fazolovice

Moravská fazolovice

Potřebné ingredience

Bílá drobnější fazole,uzené maso (žebírko apd)kořenová zelenina,brambory,cibule, česnek,majoránka,zelená petržel,pepř a sůl.- Hladkou mouku a trochu sádla na jíšku.

Postup přípravy

Fazoli,namočíme přes noc a v té samé vodě vaříme i s uzenými žebry do měkka.Během vaření přidáme kořenovou zeleninu a ke konci vaření brambory na kostky.Žebra vyjmeme,obereme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová

Brokolicová

Potřebné ingredience

500g brokolice
1mrkev
1 velký brambor
150ml smetany
1 vejce
zeleninový bujón, troška másla

Postup přípravy

Brokolici rozdělenou na růžičky povaříme ve vodě s jednou kostkou zeleninového bujónu. Mrkev si nastrouháme nahrubo, půlku brambory si nakrájíme na malé kostičky, druhou půlu si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z hlavkoveho salatu od me tety

Polévka z hlavkoveho salatu od me tety

Potřebné ingredience

Potřebuje hlavkovy salat
mléko
smetanu

Postup přípravy

Dame si vařit do hrnce vodku přidanme sůl křidame listy salatu sparime 5 minut povařit scedime ,přecezene listy nakrajime pripravime si jišku z masla a mouky zalijeme vodou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka

Květáková polévka

Potřebné ingredience

Květák,brambory,vejce,mléko,sůl,pepř,masox,ocet,jíška

Postup přípravy

Květák nakrájíme na malé kousky,brambory na kostky,zalijeme vodou a dáme vařit,osolíme,opepříme a přidáme kostku masoxu.Vaříme do změknutí,potom zahustíme jíškou a zalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Potřebné ingredience

2 mrkve,3 brambory,1 petržel,hl.mouka,máslo,hrášek,petrželová nať,sůl

Postup přípravy

Oškrabeme mrkev, brambory a petržel a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpustíme máslo, na máslo vsypeme mrkev a petržel a smažíme tak 4-5 minut, až mrkvička lehce zkaramelizuje…

Zobrazit více...
POLÉVKY
***KEDLUBNOVÁ POLÉVKA***

***KEDLUBNOVÁ POLÉVKA***

Potřebné ingredience

brambory, kedlubna, cibule, šunka nakrájená na kostičky, máslo, vývar, hl.mouka, polévkové koření (Podravka atd.), žloutek, smetana na vaření
Nepíši přesné množství, protože každá jsme zvyklá vařit jiné množství a i já vařím většinou jen podle oka a chuti.

Postup přípravy

Omyté brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme kedlubnu a nakrájíme na menší hranolky. Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kotlík Tommy

Kotlík Tommy

Potřebné ingredience

* 400 g předního hovězího nebo kližky * 0,5 l vývaru *50 g slaniny * olej * 2 menší cibule * 2 stroužky česneku * 100 g kořenové zeleniny ( celer,mrkev,petržel )* 70 g červených fazolí ( předem namočených ) * 100 g fazolových lusků ( dávám i ster. hrášek bondule )* 200 g brambor * sůl * celý černý pepř * mletá sladká paprika

Postup přípravy

Nahrubo nakrájenou cibuli restujeme na oleji,dokud nezačne hnědnout.Přidáme na kostky nahrájené hovězí maso,kostičky slaniny,papriku,namočené červené fazole,osolíme,opepříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

brokolice,2 větší mrkve,125 gr hery,hl.m.,těstoviny(jakékoli tvary),sladká smetana,žloutek,vegeta(bujon)

Postup přípravy

Rozpustíme heru,mezitím očistíme a nastrouháme mrkev na jemno nebo na hrubo(kdo jak má rád),orestujeme,pak zaprášíme moukou a podlijeme vodou(pokud se vytvoří hrudky nevadí,dají…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ULTRARYCHLÁ A VÝBORNÁ FAZOLOVÁ

ULTRARYCHLÁ A VÝBORNÁ FAZOLOVÁ

Potřebné ingredience

1 konzerva červených fazolí v slaném nálevu
kousek másla
trošku sl. papriky
kousek nakrájené slaniny, špeku
mouka
1/2 bobkového listu
1/2 bujonu
sůl

Postup přípravy

Na másle osmažím anglickou, přidat hl. mouku tak 1 pol. lžíci, udělat světlou jíšku a poprášit sl. paprikou, zalít vodou, rozmíchat a přidat scezené červené fazole, 1/2 kostky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórkovo-bramborový krém !

Pórkovo-bramborový krém !

Potřebné ingredience

Pórek,brambory,mrkev,máslo,smetana,majoránka,česnek,bujon(slepičí nebo pro děti BIO),sůl.

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme, brambory a mrkev zalijeme studenou vodou,přidáme bujon a uvaříme do měkka.
Pórek orestujeme na másle,podlijeme trochu vodou a krátce podusíme …

Zobrazit více...

Kategorie