Povzbuzující celerová
Potřebné ingredience
1 litr zeleninového vývaru, 1 menší celer, máslo a hladkou mouku na jíšku, sůl, pepř. 1 lžíci paprikové vegety, trošku čili koření( nemusí být) vařené vejce
Postup přípravy
Připravíme si asi ze 2 lžic másla a hladké mouky jíšku-zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme najemno nastrouhaný celer a vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme kořením .Na talíři…
brokolicová polévka dekuji NEROVI
Potřebné ingredience
Ingredience •500 g brokolice •200 g karotky •50 g cibule •2 stroužky česneku •4 PL smetany ke šlehání •1 l drůbežího vývaru •olivový olej •citronová šťáva •sůl •pepř
Postup přípravy
Postup
Brokolici a karotku uvaříme v páře do měkka. Cibuli a česnek rozsekáme na drobno a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme uvařenou zeleninu a zalijeme horkým…
Gulášovka z mletého masa
Potřebné ingredience
asi 200+250 gr mletého masa,1 cibule,červená paprika,kmín,sůl,pepř,3 větší brambory,majoránka,česnek
Postup přípravy
Na oleji zpěníme dohněda cibulku,přidáme maso,opékáme doběla ze všech stran asi čtvrt hodinky,pak zasypeme paprikou,troškou kmínu a pepře,orestujeme a zalijeme horkou vodou…
Zelnačka-bonella.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 1000 g uzených vepřových žebírek, 2 l vody, 400 g brambor, 500 g kysaného zelí, 50 g hladké mouky, sůl, drcený kmín, kysaná smetana, zelená petrželka.
Postup přípravy
Příprava: Uzená žebírka opereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. Když je maso měkké, scedíme vývar a maso zbavíme kostí. Část vývaru nalijeme na překrájené zelí a na…
ŠPENÁTOVÁ BRAMBORAČKA
Potřebné ingredience
1 cibule, 1 mrkev, 3-4 brambory, 3-4 stroužky česneku, 150g mraženého špenátu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř , muškátový oříšek, zeleninový bujon, olej, 2 hrsti uvařeného bulguru
Postup přípravy
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme mouku a zasmažíme. Zalijeme studenou vodou, přidáme pokrájené brambory, špenát, bujon a sůl a vaříme do změknutí…
Česnečka se sýrem a šunkou-bonella.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 – 2 paličky česneku, 1 menší cibule, 4 střední brambory, 1 kostka bujónu (zeleninového nebo hovězího), olej, kmín, 15dkg šunky, strouhaný sýr na posypání
Postup přípravy
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Česnek můžeme také prolisovat, záleží, jak má kdo rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme…
Rajčatová polévka-děkuji Mirče
Potřebné ingredience
Suroviny: Rajčata čerstvá / zavařená / mražená, olej, cibule 1, mrkev 1a1/2, petržel 1, celer 1/4, mouka hladká, vývar/voda, sůl, koření-nové koření,pepř celý,bob.list,,skořice celá, cukr. Maso na polévku na vývar do polévky
Postup přípravy
.
Postup přípravy receptu
Do vysokého hrnce dáme olej, ohřejeme, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a…
Pohanková polévka - zdravá-výborná
Potřebné ingredience
Půl hrnku neloupané pohanky , 1a 1/4 l vody,1 malá mrkev,1 malá petržel, kousek celeru,2 lžíce olivového oleje, lžička soli,1/2lžičky kmínu,1 cibule, česnek, zakysaná smetana, zeleninové natě
Postup přípravy
Přebranou pohanku opražíme za stálého míchání v suchém hrnci, až začne praskat ,tak ji zalijeme vodou . Necháme vyplavat drobné slupičky a slijeme. Pak přidáme odměřenou část vody…
Gulášová polévka
Potřebné ingredience
•200 g hovězího výřezu (libové maso vykrájené odkudkoli) •1 cibule, nakrájená nadrobno •2 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje •2 lžičky sladké papriky •1 litr hovězího vývaru •1 lžíce hladké mouky •sůl a čerstvě mletý pepř •po špetce kmínu, mletého chilli a majoránky •2 stroužky česneku, drceného •1–2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
Postup přípravy
Příprava jídla V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou…
Sýrová polévka s vejcem - jednoduchá
Potřebné ingredience
4 středně velké brambory, 2 kostičky taveného sýra,1 lžíci másla,kmín,sůl,1 vejce uvařené natvrdo,pažitka
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky dáme je vařit do 1 litru vody se solí a kmínem. když jsou brambory téměř měkké ,přidáme kostičky sýra, necháme je rozpustit.…