Pórková polévka s masovými knedlíčky
Potřebné ingredience
400 g krkovice 1 střední pórek 1 vejce skleněné čínské nudle česnekový olej 2 pol. lžíce zázvoru kostka bujónu (vývar) sůl, bílý pepř
Postup přípravy
Krkovici umeleme, ochutíme solí, pepřem a zázvorem. Přidáme vejce, promísíme a vypracujeme 7 masových koulí, které vložíme spolu s kostkou bujónu do cca 2 litrů vroucí vody.
…
Rybí polévka z Pangasia - bez kostí :o)
Potřebné ingredience
3 mrkve *** 1 a 1/2 petržele *** kousek celeru (asi jako petržele) *** 500 g pangasia *** sůl *** kostka zeleninového bujonu *** máslo *** hladká mouka *** muškátový oříšek *** čestvá petželka *** citronová šťáva nebo kolečka citronu *** osmažená houstička navrch :o)
Postup přípravy
Na másle osmažím nahrubo nastrouhanou zeleninu, přidám mouku, zasmahnu a pomalu přilévám studenou vodu. Přidám kostku bujónu. Nakrájím Pangase a vhodím do vroucí polévky. Povařím…
Smetanová bramborová polévka
Potřebné ingredience
brambory – na kostičky, pórek – na kolečka, mrkev – na nudličky, 2 lžíce másla, bujón, 1/2 nebo 1 smetana, sůl, pepř, slaninu - na kostičky (nebo párek na kolečka)
Postup přípravy
Brambory, pórek a mrkev krátce podusíme na másle. Zalijeme vodou a přidáme bujon. Vaříme asi 20 minut. Propasírujeme smetanu, osolíme a krátce prohřejeme. Nakonec přidáme slaninu.
Polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
*1 větší cibule *200g červené čočky *1l vody *2kostky zeleninového bujónu *4 menší brambory *kelímek zakysané smetany *peržel *případně ovesné vločky na zahuštění *olej
Postup přípravy
Na trošce oleje zpěníme cibulku a poté přidáme propranou čočku. Chvilku restujeme.
Zalijeme vodou a když se začne vařit, rozdrobíme bujóny (klidne i slepičí, hlavně když jsou…
Mlíčná polévka
Potřebné ingredience
slanina, mléko, voda nebo vývar, masox, pepř, mouka + vajíčko = kapání ------------------------------------------------------------------------------- Před nedávnem jsem tady natrefila že nějaká maminka hledá recept. Dneska jsem vařila a nafotila tedy :-) Jednoduchá a moc dobrá!!
Postup přípravy
Většinou na sucho orestuji slaninku - ta pustí tuku dost. Pak zaliju z 1/3 celkového objemu kolik chci asi polévky vody nebo vývaru. POdle toho ochutím masoxem. Zbytek doliju…
Řasová polévka-VYBORNA PRO DĚTI!!!!!
Potřebné ingredience
Kousek másla nebo lžička oleje,Nakrájená nebo nastrouhaná kořenová zelenina-hrášek, Menší cibule,Stružek česneku,Kostka Zeleninového bujonu WURZL od Alnatura DM, Mořské řasy-Nori vločky Country Life,Sušená-čestvá nat: Petržel,Libeček nebo Pažitka,Sul
Postup přípravy
Na zvoleném tuku zpěníme cibulku....
Přilejeme vodu,přidáme zeleninu,sul,česnek a krátce vaříme
Potom tam šupneme ještě asi pol.lžíci řas+Wurzl-opět povaříme
Nakonec…
Sváteční plněné nudle
Potřebné ingredience
500 g vařeného hovězího masa, 500 g mletého vepřového masa (syrového), 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, 1 česnek a na základ udělané domácí nudlové těsto.
Postup přípravy
Nudlové těsto připravíme z polohrubé mouky a vajíček. Množství podle toho, aby se těsto nelepilo a dobře se s ním pracovalo. V míse smícháme pomleté uvařené hovězí maso a pomleté…
RYCHLÁ POLÉVKA S DROŽDOVÝMI KNEDLÍČKY
Potřebné ingredience
droždí, vejce, tuk, strouhanka, mléko, špetka prdopeč, sůl, pepř, česnek, majoránka (nemusí být), zelenina, 1/2 kostky zelenin. bujonu
Postup přípravy
Droždí rozdrobím do rozehřátého másla a míchám dokud nezrůžoví - sundám z ohně. Přidám strouhanku, vejce a koření - vše zamíchám a udělám těstíčko.
Na trošce másla si orestuju…
Francouzská cibulačka
Potřebné ingredience
3 velké cibule, olej, 100ml bílého vína, 800ml vývaru, sůl, vegeta, drcený barevný pepř, 2 bagety, strouhaný sýr
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přilijeme víno, vývar a přivedeme k varu. Dochutíme solí, vegetou a drceným…
NIKDY SE MI NECHCE LOUPAT CIBULE. JEDINĚ SNAD KVŮLI…
Potřebné ingredience
Jednou jsem se začetla do časopisu o bydlení kde jsem našla i pár receptů zaujala mě CIBULÁ POLÉVKA, kterou jsme vyzkoušela a musím se s Vámi podělit :-) suroviny na 4 porce: 4 větší cibule 2 lžíce másla 1 lžíce oleje 1 lžíce hladké mouky 1 litr vývaru (ale já to zaleju horkou vodou a přidám kostku masoxu) a co by to bylo za polévku, která není čím zajídat :-) takže 4 krájíce chleba a 2 vejce.
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a rozkrojíme tak, abychom mohli nakrájet půlkolečka. V kastrolku si rozehřejeme máslo a olej. Přohoďme půlkolečka cibule a osmažíme dozlatova. Pak zaprášíme…