Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zeleninová s krupicovými noky

Zeleninová s krupicovými noky

Potřebné ingredience

přibližně 5 mrkví,1 velká petržel,1 cibule,větší kus celere,plátek másla,1 lžíce hladké mouky,sůl,můžete přidat hrášek.Na krupicové noky:1 vejce,4 lžíce dětské krupičky,bylinky...

Postup přípravy

Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku,přidám nastrouhanou zeleninu,chvilku restuji,osolím,zapráším moukou,zaliji vroucí vodou:cca 1,2-1,5 litru.Vařím do změknutí.Mezitím si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrachová s kořenovou zeleninou

Hrachová s kořenovou zeleninou

Potřebné ingredience

250 g hrachu namočeného,250g kořenové zeleniny,1 cibule,2 stroužky česneku,sůl,plátek másla,1 lžíce hladké mouky,majoránka...

Postup přípravy

Na másle osmahnu cibulku nakrájenou nadrobno.Přidám nakrájenou kořenovou zeleninu,chvilku orestuji,poté přidám uvařený zcezený hrách.Zapráším moukou,zaleji vroucí vodou(cca 1,2l)…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampionová polévky + nočky

Žampionová polévky + nočky

Potřebné ingredience

6-7 větších žampionů, 1 cibule, šlehačka, hladká mouka, sůl. Na nočky 1 vejce a krupička, sůl

Postup přípravy

Žampiony si na struhadle nastrouháme nahrubo. Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhané žampiony, chvilku osmažíme, osolíme a zalijeme vodou.Vaříme asi 15 minut. Pak přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květákový krém

Květákový krém

Potřebné ingredience

1 menší květák, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari, 1 - 1,5l vývaru (ev. vody), 1 lžíce másla, 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Květák orestujeme na másle, přidáme koření a zalijeme vývarem (aby byl květák mírně ponořený). Vaříme doměkka. Poté odlijeme trochu vývaru, ve kterém rozmícháme smetanu, zbytek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Potřebné ingredience

směs mrkev, celer, petržel, pórek, brokolice, kedlubna, brambory, pohanka, sůl, pepř, kmín, česnek, máslo/olej, zelené natě

Postup přípravy

Polévka je můj včerejší výmysl dle toho,co bylo doma-Pohanku přebereme,propláchneme horkou vodou a pak vsypeme do vroucí vody,uvaříme doměkka.Na másle osmahneme kořenouvou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Potřebné ingredience

Brambory, pórek, ½ kostky masoxu, hladká mouka, sádlo, mléko

Postup přípravy

Na sádle ( pro tyto účely je lepší než olej ) necháme zesklovatět na půl kolečka nakrájený pórek, zalijeme malým množstvím vody, přidáme sůl, na malé kostičky nakrájené brambory…

Zobrazit více...
POLÉVKY
polévka z mědvědího česneku

polévka z mědvědího česneku

Potřebné ingredience

Brambory, mrkev, cibule, medvědí česnek, sůl, smetana, vývar

Postup přípravy

Střední cibuli zpěníme na oleji, přidáme tak 4 brambory na kostičky, 2 svazky pokrájeného medvědího česneku a 1 malou mrkev.Zalijeme tak 1,5 litrem zeleninového vývaru nebo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1.5 lžíce rozmarýnových lístků, 1 květák, 500 ml mléka, 500–600 ml kuřecího vývaru, 200 gramů asi den starého chleba, 80 ml smetany, sůl, pepř, 100 gramů sýru s modrou plísní.

Postup přípravy

Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapání do polévky

Kapání do polévky

Potřebné ingredience

1 vejce, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce vody, špetka soli

Postup přípravy

Do hrnku rozklepneme vejce, osolíme, přidáme vodu a mouku, vše nakonec vidličkou rozšleháme na těstíčko.
Do vroucí polévky (hotové) ho lijeme přes hrubé struhadlo. Já si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Potřebné ingredience

máslo, cibule, hladká mouka, 500 g brokolice, smetana na šlehání, muškátový květ, 1 stroužek česneku, sůl, na sýrové krutony: plátky toustového chleba, plátkový sýr, olivový olej

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, za stálého míchání zasmahneme mouku, zalijeme vodou, vložíme na kousky nakrájený košťál, trochu osolíme a vaříme cca 20 minut. Pak přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie