Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Brokolicová polévka s perličkami

Brokolicová polévka s perličkami

Potřebné ingredience

Potřebujeme: cibuli 1ks česnek 2stroužky olej 2 lžíce brokolici jak je libo 2 brambory mouku 2 lžíce perličky - malé kroupy 2-3 hrstě bujón Natur zeleninový nebo bylinkový (je bez glutamanu a se sníženým obsahem soli)

Postup přípravy

Postup :

Na oleji osmahneme nakrátou cibuli a česnek, zapražíme moukou, zalijeme vodou, a pak přidáme na kousky pokrátou brokolici a brambory a vsypeme perličky a vaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Luštěninová

Luštěninová

Potřebné ingredience

směs luštěnin pro inspiraci se dá koupit v supermarketech. vypadá to asi takto: http://www.majoranka.cz/280-polevka-o-hladove-ja-bio-150g.html

Postup přípravy

orestovat cibulku a česnek, přidat směs luštěnin(už koupená) a povařit do změknutí. Poté pouze dochutit masoxem, podravkou, majoránkou a přikápnout trochu citrónové šťávy. Podle…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka

Bramboračka

Potřebné ingredience

houby, brambory, cibule, zelenina - dávám Bruselskou směs od Family Frost, 3str. česneku, majoránka, vegeta, sůl, jíška

Postup přípravy

Do velkého kastrolu dáme vodu + houby (dávám sušené) + celou oloupanou cibuli. Až začne vařit, přidám zeleninu, pak ve varu nakrájené brambory. Necháme vařit. Pak přidám česnek,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá polévka mé babičky

Bílá polévka mé babičky

Potřebné ingredience

cibulku, brambory, sůl, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře, 1-1,5l mléka, vajíčko, kopr

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibulku, sůl, koření a nakrájené brambory dáme do hrnce, přilijeme vodu, tak aby bylo všechno pod vodou. Vaříme do změknutí brambor, potom vyndáme kuličky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč-vynikající

Boršč-vynikající

Potřebné ingredience

trochu oleje,1cibuli,asi 2 mrkve,1 větší raj.protlak,vepř.maso(kousek bůčku nebo plecka nebo můžete použít kosti např.od krkovičky),červenou řepu(já dávám malou skleničku sterilované řepy),asi 2brambory,půl malé hlávky bílého zelí,bob.list,nové koření,4stroužky česneku,sl.smetanu a sůl nebo vegetu

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli spolu s nastrouhanou mrkví,poté přidáme raj.protlak,promícháme a odložíme bokem.Zatím si uvaříme vepř.maso nebo kosti,tím získáme vývar.Uvařené masko…

Zobrazit více...
POLÉVKY
POLÉVKA Z UZENÝCH ŽEBER

POLÉVKA Z UZENÝCH ŽEBER

Potřebné ingredience

UZENÁ ŽEBRA ČESNEK,CIBULE,HŘEBÍČEK MRKEV,POREK,SUŠENÝ LIBEČEK BRAMBORY REJŽE

Postup přípravy

UVAŘÍM UZENÁ ŽEBRA SPOLEČNĚ S 1/2CIBULE DO KTERÉ JSME PÍCHLA 3 KUSY HŘEBÍČKU A 3 STROUŽKY ČESNEKU

UVAŘENÁ ŽEBRA OBERU VÝVAR SI PŘIPRAVÍM DO HRNCE A PŘIVEDU K VARU,PŘIDÁM…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drožďová polévka s houbami

Drožďová polévka s houbami

Potřebné ingredience

2 kostky droždí, cibule, máslo, hrst namočených sušených hub, 2 lžíce hl. mouky, kostka masoxu, 2 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, pepř, kmín , majoránka, zelená petrželka.

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme na drobno cibulku, přidáme droždí a mícháme až začne vonět, dáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku a zředíme vodou / asi 1 a 1/4 l vody/, nalijeme houby i s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová smetanová polévka

Fazolová smetanová polévka

Potřebné ingredience

brambory,plechovka fazolových lusků ve slaném nálevu,sůl,pepř,voda,mouka na zahuštění,smetana,podravka

Postup přípravy

Do vody dáme vařit brambory na kostičky,po chvilce přidáme celou plechovku fazolek i s nálevem,sůl,pepř,podravka nebo nějaké takové dochucovadlo.Když jsou brambory měkké,nalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
bramborovo-brokolicový krém

bramborovo-brokolicový krém

Potřebné ingredience

brokolice, brambory, cibule, sůl, pepř, máslo/olej, půl kostky zeleninového bujónu, nastrouhaný sýr na posypání, osmažená houska

Postup přípravy

cibuli osmahnout na oleji, přidat brambory, přilít vodu, aby byly ponořené, přidat kousek kostky bujónu (nemusí být), když jsou brambory napůl uvařené přidat kousky brokolice,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelná polévka

Zelná polévka

Potřebné ingredience

1/4 hlávkového zelí, 1šunková klobása(může být i jiná), 1brambor, sůl, mletý kmín, majoránku, lžičku hl. mouku.

Postup přípravy

Do menšího hrnce dáme zhruba 1,5l vody, do něj nakrájené na hrubo zelí, na půlkolečka nakrájenou klobásku a na kostičky nakrájenou bramboru. Dáme vařit, osolíme, okmínujeme a…

Zobrazit více...

Kategorie