Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
cizrnová polévka

cizrnová polévka

Potřebné ingredience

500g cizrny, 1 střední cibule, 2-3 mrkve, 1 střední petržel, 1/2 celere, 1 větší klobásku, sladkou papriku, sůl, pepř, kostička drůbežího bujónu, jíška - ( cibulka, česnek, sl.paprika) s hladkou moukou

Postup přípravy

Přes noc si namočíme cizrnu, já jí kupuji v naturalu, nebo i v obchoďáku.

zpěním cibulku s paprikou, přidám namočenou cizrnu, přidám sůl, pepř, kostku drůbežího bujónu,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová s vajíčkem

Špenátová s vajíčkem

Potřebné ingredience

listy čerstvého špenátu, 3 střední brambory, cibulka, 5 vajíček na tvrdo, hladká mouka, olej, sůl či bujón

Postup přípravy

Ve vodě si zvlášť uvaříme brambory a zvlášť špenát (množství podle chuti, my dáváme hooodně - třičtvrtě sáčku z Hypernovy a vodu podle množství polévky). Uvařený špenát (i s vodou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášovka - výýýborná !

Gulášovka - výýýborná !

Potřebné ingredience

cca 1/4kg mletého masíčka,1větší cibule,4brambory,lžička mleté papriky,1malý rajský protlak,2lžíce hladké mouky,3stroužky česneku,2lžičky majoránky,sádlo,pepř,sůl nebo vegetu

Postup přípravy

Na sádle si do zlatova osmahneme pokrájenou cibulku,přidáme sl.papriku,rajský protlak,na drobné kostky pokrájené brambory,mleté masko,osolíme a restujeme.Pak přidáme hl.mouku a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
POLÉVKA S NOČKY Z MLETÉHO MASA

POLÉVKA S NOČKY Z MLETÉHO MASA

Potřebné ingredience

Mrkev, cele, petržel, mleté maso, bujón zeleninový a kuřecí, pepř, koření na mleté maso,sůl Nudle do polívky,

Postup přípravy

Zeleninu očistíme,omyjeme, postrouháme na větším struhadle,dáme do hrnce dáme vodu přidáme bujóny a dáme vařit.
Mleté maso opepříme okořeníme kořením na mleté maso (nebo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
TAŤKOVA VELIKONOČNÍ KAPUSTNICA

TAŤKOVA VELIKONOČNÍ KAPUSTNICA

Potřebné ingredience

hovězí maso,klobás,kysaní zelí,brambory,mrkev,žampiony,nové koření,slanina,zelená nať z pórku,sůl,sladká paprika,hl.mouka a smetana.

Postup přípravy

vše na větší kousky nakrájíme a hodíme vařit do papiňáku.pak jen zahustíme hl.moukou rozmíchanou ve smetaně a dochutíme.
dobrou chuť

Zobrazit více...
POLÉVKY
Minestrone

Minestrone

Potřebné ingredience

olivový olej, 1 středně velká cibule, 2 stroužky česneku, 250 g oškrábaných brambor, 150 g mrkve na kolečka, 125 g řapíkatého celeru (já používám klasický celer nakrájený na kostičky), konzerva loupaných sekaných rajčat, konzerva sterilovaných bílých nebo červených fazolí, 2 kostky bujonu Knorox, sůl, pepř, nasekaná petrželka.

Postup přípravy

Na olej vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zesklovatí přidáme prolisovaný česnek, chvíli zarestujeme, dáme pozor aby nezhořkl. Pak přidáme brambory na kostičky, mrkev,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda - rychlá a výborná

Kulajda - rychlá a výborná

Potřebné ingredience

Brambory(asi tak 4 velké), kmín, sůl, vegeta, 1 smetana, 1-2 lžíce hl.mouky, mléko, tavený sýr

Postup přípravy

Na malé kostičky nakrájené brambory (asi tak 1cm) dám vařit do vody, ochutím solí a kmínem. Rozmíchám smetanu, tavený sýr(může být i ochucený šunkový nebo žampiónový, nebo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hanina polívka s fintou :-))

Hanina polívka s fintou :-))

Potřebné ingredience

polévková zelenina ( co máte doma- celer, mrkev, petržel, brokolice, porek...) , máslo, dětská krupička, kari, sůl, vejce

Postup přípravy

V hrnci na másle osmažíme zeleninu - nejlépe nastrouhanou, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bujon a trošku podravky a vaříme. Mezitím si v malé pánvičce nebo hrnku rozehřejeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nejlepší fazolová polévka na světě

Nejlepší fazolová polévka na světě

Potřebné ingredience

1 hrnek velkých fazolí (u nás jim říkáme švábi) 3/4 hrnku středních fazolí čtyři střední brambory 1 větší cibule 10dkg špeku 3 vrchovaté lžíce hladké mouky 2 smetany na šlehání sůl, pepř, ocet

Postup přípravy

Rozepíšu to na šestilitrový papiňák, my to jinak ani nevaříme, protože je hned pryč a ještě se o ni doma bijeme.

Fazole nasypu do hrnce, zaliju vodou (tak do půlky hrnce),…

Zobrazit více...
POLÉVKY
JARNÍ POLÍVEČKA s drůbež.krky

JARNÍ POLÍVEČKA s drůbež.krky

Potřebné ingredience

já použila mrkev,petržel,cibuli,květák,česnek,kudrnku,brambory,máslo,kuřecí krky,sůl,podravku a nové koření.

Postup přípravy

do papiňáku dáme uvařit krky,jsou hotové za 10 minut.
mezitím na másle orestujeme zeleninu,okořeníme,zalijeme vývarem do kterého nakrájíme obrané masíčko.necháme povařit dokud…

Zobrazit více...

Kategorie