Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Česnečka za 3 minuty

Česnečka za 3 minuty

Potřebné ingredience

Klobásový kabanos-kousek,hlavičku česneku,vejce,velkou lžíci sádla,kostka masoxu,sůl,drcený kmín,trocha majoránky,nakrájená mražená petržel,kuličky

Postup přípravy

Do vody dáme vařit pokrájený kabanos+ masox.Zatím nachystáme česnek.Do polévky prdnem vejce,koření,sádlo a petržel.Vypneme namačkáme česnek do polévky.Na talíři si přisypeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Potřebné ingredience

500 g libovolných ryb, 3 lžíce sádla, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 2 rajčata, 2 paprikové lusky, sůl, mletý pepř, 50 g slaniny, 2 stroužky česneku, 2 cibule

Postup přípravy

Očištěné ryby uvaříme v osolené vodě doměkka, vývar přecedíme a z vařených ryb odstraníme kosti.Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme ji spolu se slaninou nakrájenou na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami

Potřebné ingredience

Hovězí žebro,voda,sůl,maggi,zelenina do polévky,asi 50dkg vepřových jater,sůl pepř,olej,hladká mouka,majoránka,vejce,česnek,strouhanka. petrželka

Postup přípravy

Hovězí žebro dáme do papiňáku s troškou soli a maggi.Uvaříme do měka.Mezi tím si nakrájíme čerstvou zeleninu do polévky.
Játra si mamixujeme nebo naškrabeme na prkénku.Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Houbová polévka

Houbová polévka

Potřebné ingredience

15 - 20 dkg hub (může být hlíva ústříčná, žampiony nebo lesní houby); 2 střední brambory; zeleninový bujon bez glutamátu; 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, Solčanka; sladká smetana (případně mléko); světlá jíška; ocet a cukr

Postup přípravy

Očištěné a na malé kousky nakrájené houby vložíme spolu s bramborami nakrájenými na kostičky do vody (cca 1,5 l), přidáme zeleninový bujon a koření a uvaříme doměkka. Pak zjemníme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KULAJDA

KULAJDA

Potřebné ingredience

Brambory,sušené houby,12%smetana,kopr,vejce,houbový bujón,sůl

Postup přípravy

Do hrnce dáme nakrájenou bramboru,bujón,sůl,houby-zalijeme vodou a vaříme. Před koncem vlijeme smetanu a nakrájený kopr na jemno,rozkvedlané vajíčko a provaříme,můžeme dochutit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PODMÁSLOVKA

PODMÁSLOVKA

Potřebné ingredience

1/2 l podmáslí 1/2 l sladké smetany 2 PL hladké mouky 4 větší brambory 3 vejce sůl+vegeta+kmín 2 Pl nakládaného kopru 1/2 až 1 ČL cukru

Postup přípravy

Dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky,osolíme a okmínujeme.Mezi tím,než se brambory povaří,2 PL hl.mouky rozšleháme s 1/2 l podmáslí+1/2 l sladké smetany.Když jsou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vydařená kapustová polévka

Vydařená kapustová polévka

Potřebné ingredience

podle oka a jsou přímo v receptu...

Postup přípravy

Dala jsem do cca 1l vody vařit půl pytlíku mražené kapusty, kostku masoxu, špetku cukru, půl sáčku mražené zeleniny s kukuřicí, trochu mletého kmínu, 2 stroužky česneku a osolila…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELENINOVÁ POLÉVKA S JÁTROVÝMI NOKY

ZELENINOVÁ POLÉVKA S JÁTROVÝMI NOKY

Potřebné ingredience

mrkev, celer, petržel, masox nebo hovězí bujón či vývar z kostí., 200g játrová závařka : 1 vejce, sušená majoránka či jiné sušené anebo čerstvé bylinky, hrubá mouka nebo dětská krupička, česnek a sůl.

Postup přípravy

Všechnu zeleninu na polévku oloupeme, nahrubo nastrouháme - česnek najemno - a polévku vaříme cca 15 minut. Potom protlačíme noky přes cedník lžící, které se v polévce uvaří, tak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
podkéérkonošské kyselo

podkéérkonošské kyselo

Potřebné ingredience

2 hrsti sušených hub (nejlépe nějaká směs hřibů) 3-4 velké brambory 3 vejce kvas (suchý kvásek se prodává v obchodech) 1/2 litru vody sůl, kmín, lžice másla ---------------------------------------------------------------

Postup přípravy

Kvásek si připravíme nejlépe 24hod předem. Vsypeme kvásek do misky a zalijeme asi s 1/2 l mírně vlažné vody a pořádně promícháme. Necháme kvásek jakoby vzejít a čas od času…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová mrkvová polévka

Krémová mrkvová polévka

Potřebné ingredience

500 g mrkve, 2 velké brambory, cibule, tuk, kostička drůbežího bujónu, sůl, pepř, jogurt nebo kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak rozmixujeme, dosolíme a opepříme. Na…

Zobrazit více...

Kategorie