Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Krémová zeleninová polévka - inspirace z dovolené

Krémová zeleninová polévka - inspirace z dovolené

Potřebné ingredience

Na dovolené jsme si oblíbili krémové polévky.Tak je teď vaříme i doma. Zeleninovou polévku jsem si upravila takto:

Postup přípravy

Do hrnce dáme trochu másla. Přidáme najemnou nakrájenou cibulku, mrkev, celer, petrželku a necháme vše trošku osmahnout. Přilejeme vodu a dochutíme - dávám polévkové koření od…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Studená polévka a la vzpomínka na léto

Studená polévka a la vzpomínka na léto

Potřebné ingredience

1 salatova okurka, 1 podmasli, 1 lzice zakysane smetany, 1/2 balicku Feta syra, 2 strouzky cestneku, 1 hrst vlasskych orechu, 1/2 svazecku kopru (ja mela mrazenej), sul pepr

Postup přípravy

okurku opoupeme, nastrouhame na hrubem struhadle, popeprime, osolime a nechame 30 min. stat. Pak odlejeme stavu a pridame podmasli, smetanu, cestnek, kopr, nasekane orechy a syr…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka

Rychlá polévka

Potřebné ingredience

máslo, mouku, vejce, vodu, mraženou zeleninu, sůl, drcený kmín, vegetu.

Postup přípravy

Na másle osmahneme mouku, přidáme vejce, koření, nasypeme mraženou zeleninu, zalijeme vodou a vaříme do změknutí zeleniny.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rybí polévka s pangaem

Rybí polévka s pangaem

Potřebné ingredience

pangasius 1 filet, 2 velké brambory, 1 mrkev, 1 malý celer, hl. mouka, petržel, pažitka, bazalka, olej, máslo

Postup přípravy

Všechny přísady nakrájíme na kostičky, rybu na větší kostičky, osmahneme na másle s olejem, zaprášíme hl. moukou zalejeme vodou, vaříme asi 30 min, přisypeme petrželku a pažitku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
LÉČIVÁ POLÉVKA Z JÍDAŠOVA UCHA-posilovač imunity

LÉČIVÁ POLÉVKA Z JÍDAŠOVA UCHA-posilovač imunity

Potřebné ingredience

kuřecí vývar,sušené jídašovo ucho,kořenová zelenina,nové koření,slepičí bujon,nudle,zelená cibulka.

Postup přípravy

vše uvaříme v papiňáku a do hotové polévky nakrájíme jídašovo ucho-předem namočené-asi na 2h.
můžeme ho i vařit zároveň v polévce.
nudle vaříme zvlášť v osolené vodě.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka III.

Květáková polévka III.

Potřebné ingredience

květák cibule máslo, olivový olej (nemusí být) brambory hl. mouka pažitka kmín, majoránka, sůl, pepř

Postup přípravy

Na másle s olejem (když nemáme, děláme jen na másle) zpěníme cibulku dosklovata....., přidáme hl. mouku a uděláme cibulovou jíšku....Zalijeme vodou a pořádně rozmícháme....přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MAMINČINA HŘIBOVÁ POLÉVKA (zasmažená).

MAMINČINA HŘIBOVÁ POLÉVKA (zasmažená).

Potřebné ingredience

Brambory,hříbky,mrkev,celer,petržel,hrášek,máslo,hlad. mouka,cibule,sůl,koření (pepř,major.,vegeta....).

Postup přípravy

Do vody dáme vařit brambory,nakrájené na kostičky s polu s hříbky.Na oleji zpěníme cibulku a spolu s ní podusit mrkev,celer,petržel vše nastrouhané na jemno.Jakmile brambory …

Zobrazit více...
POLÉVKY
americká aneb maskovaná cuketa pro taťky .-)

americká aneb maskovaná cuketa pro taťky .-)

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, kousek směsi do polévky, máslo, 4lžíce krupičky, podravka, voda

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme orestujeme na něm směs do polévky-mám nadělanou v tlačenkovém střevě, vždy jen odkrojím poměrný díl, poté přidáme nastrouhanou cuketu, zalijeme vodou a necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda s hříbky

Kulajda s hříbky

Potřebné ingredience

Brambory, masox, sušené hřiby, hladká mouka, mléko, 2 vejce, kopr, ocet, koření: bobkový list, nové koření, černý pepř celý

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vody a spolu s masoxem dáme vařit. Mezitím si v hrnečku spaříme vařící vodou sušené hříbky, které po asi 5 minutách nakrájíme na menší…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná krémová brokolicová polévka - i pro batolata

Jemná krémová brokolicová polévka - i pro batolata

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 malá cibule nebo 1/2 velké, stroužek česneku - nemusí být, 1/2 litru Natur bylinkového bujonu, mléko (popř. smetana - bude to jemnější), troška oleje, špetka muškátového květu, sůl

Postup přípravy

Brokolici nejprve připravíme v páře, stačí chvíli - dokud je krásně zelená, když je tam moc dlouho začíná šednout a ztrácí se také hodně vitaminů. Na oleji zpěníme cibulku a na…

Zobrazit více...

Kategorie