Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Potřebné ingredience

3mrkve,drcený kmín,sůl,máslo,zeleninové koření - podravka,4lžíce krupice,vejce a polévkové kapání

Postup přípravy

Polévkové kapání - mouka hruba nebo polohrubá,vejce a voda
Polévka - mrkev nastrouhat na hrubo a podusit na másle s kmínem,vlít asi litr až litr a půl vody.krupici zaklechtat…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Babiččina polévka z vepřových kostí

Babiččina polévka z vepřových kostí

Potřebné ingredience

Vepřová kost, kořenová zelenina, sůl, nové koření, celý pepř, hladká mouka, zakysaná smetana nebo sladká smetana + ocet.

Postup přípravy

Po zakoupení vepřového masa s kostí ponecháme na kosti trochu masa, aby zbylo do polévky. Do tlakového hrnce vložíme omytou kost, kořenovou zeleninu (3-4 mrkve, 2-3 petržele,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RYBÍ POLÉVKA

RYBÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

2rybí hlavy,2rybý ocasy,celé nove koření,celý pepř,mrkev,celer,menší cibuli ,maslo,1 masox,1česnek, majoránku,jikry,hl.mouku,sůl,jeden den stare rohliky jsou lepší,sadlo nebo olej,zelenou petrželku.

Postup přípravy

Udělame si vývar s hlav a ocasu-do toho dáme 6 nového koření a 6 kuliček pepřu a jemně osolime.Mrkev a celer si očistíme a na jemno nastrouhame,cibuli nakrájime na jemno dáme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající polévka s červenou čočkou - za 15 minut uvařená

Vynikající polévka s červenou čočkou - za 15 minut…

Potřebné ingredience

200 g červené čočky, brambory na menší kostičky, mrkev, celer, petržel nastrouhané na hrubo, 1 - 2 kostky bujónu bez glutamátu, sůl, bylinky nebo sušená řasa na ozdobu

Postup přípravy

Čočku vaříme spolu s brambory a bujónem 10 minut. Pak přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme cca 5 minut, aby zůstala křupavá. Kdo má rád měkkou, vaří o něco déle. Na talíři…

Zobrazit více...
POLÉVKY
brokolicová polévka

brokolicová polévka

Potřebné ingredience

brokolice, 1 mrkev, 3 brambory, 2-3 stroužky česneku, máslo nebo olej, hladká mouka, kmín, masox nebo vegeta, 1-2 kostky taveného sýra, kysaná smetana

Postup přípravy

Na másle nebo na oleji udělat jíšku, kterou naředíte vodou. Do toho přidat brokolici na růžičky (menší i větší), nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory, masox,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kyselo z králíka

Kyselo z králíka

Potřebné ingredience

Hlava z králíka, játra,kousek předku, pob.list,nové koření,kul.pepř,sůl, oset, mléko (smetana),hl.mouka

Postup přípravy

Do hrnce s vodou dáme králíka,koření, sůl a necháme vařit až je maso měké,poté ho vyjmeme a obereme a zpět s ním do polévky.Ve smetaně si rozmícháme mouku a polévku tím zahustíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková

Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková

Potřebné ingredience

250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 2 mladé cibulky, zeleninový vývar, mletá paprika, majoránka, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, olej, petrželka

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a mrkev. Necháme krátce osmažit, přisypeme mouku a papriku (část může být i pálivá - kvůli malému…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mlíčná polévka

Mlíčná polévka

Potřebné ingredience

Brambory, 1 lžíce červená paprika, vegeta, 6 bobkových listů, 1 lžíce oleje, , 1 - 2 litry mléka, 5-8 vajec, ocet Zasmažka: máslo a hladká mouka

Postup přípravy

Brambory nakrájené na kostičky vložíme do hrnce, zalijeme pouze tolik vodou, kolik dosahují brambory. Přidáme červenou papriku, vegetku, bobkový list a olej. Vše vaříme doměkka.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborová zelňačka

Bramborová zelňačka

Potřebné ingredience

Cibule, anglická slanina, hladká mouka, kostka biobujonu, kysané zelí (asi 300 g), sůl, sladká paprika, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli s nudličkami anglické slaniny, přidáme pár lžic hladké mouky a uděláme cibulovo-slaninovou jíšku. Přidáme studenou vodu, biobujon a sladkou papriku.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka s anglickou slaninou

Bramboračka s anglickou slaninou

Potřebné ingredience

Brambory, mražená nebo čerstvá polévková zelenina, česnek, houby, kostka biobujonu, cibule, anglická slanina, sůl, majoránka, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Na oleji osmažíme dozlatova cibuli zároveň s nudličkami anglické slaniny. Přidáme pár lžic mouky a usmažíme cibulovo-slaninovou jíšku. Přidáme studenou vodu a biobujon, uvedeme k…

Zobrazit více...

Kategorie