Boršč
Potřebné ingredience
Syrová zelenina:červená řepa,mrkev,petržel,brambory,cibule,bílé zelí.Koření: bobkový list,nové koření,černý pepř celý,sůl,rajský protlak.
Postup přípravy
Postup:uvaříme žebírka (dle libosti vepřové, hovězí můžou být i uzené) vývar scedíme maso obereme od kostí a vrátíme spět do vývaru.Brambory a cibuli nakrájíme na kostičky, zelí…
Hrachová polévka se slaninou
Potřebné ingredience
plechovka hrášku, masox, sůl, pepř, magi, česnek, anglická slanina, máslo, hladká mouka
Postup přípravy
Do hrnce dáme celou plechovku hrášku a asi 20min jen vaříme. Hrášek přecedíme a s troškou vývaru rozmixujeme ponorným mixérem. Máme hustou kašičku, kterou nalijeme zpět do hrnce.…
Zelenina do polévky z mrazáku podle kluků v akci
Potřebné ingredience
sáčky, zelenina
Postup přípravy
Nastrohanou zeleninu jsi připravíme igelitovej saček zeleninu dame do sáčku rovnomerně rozložíme a smotáme do válečku a dáme do mrazáku když vyndáte zeleninu z mrazáku stačí…
POLÉVKA SPOKOJENKA
Potřebné ingredience
1 masox, 2-3 brambory, kmín, sůl, 2 lžíce dětské krupičky, 1 mrkev, pórek, 1 vejce, česnek
Postup přípravy
Do vroucí vody s masoxem a čsnekem přidáme brambory nakrájené na kostičky, kmín, sůl a krupici, povaříme, přidáme mrkev na nudličky, pórek na kolečka a vaříme doměkka. Nakonec…
Rajská polévka
Potřebné ingredience
máslo, cibule, hladká mouka, voda, rajský protlak, 2 hřebíčky, bobkový list, nové koření, 2 celé pepře, sůl, vegeta, bujón, citron, cukr, rýže
Postup přípravy
Na másle zeskovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Zalijeme převařenou horkou vodou, přidáme protlak a koření. Ochutíme citronovou šťávou a můžeme …
Moravská fazolačka
Potřebné ingredience
1 plechovka fazolí v nálevu 1 cibule 1 mrkev kousek celeru klobása nebo párek 2 kuličky nového koření 2 kuličky pepře bobkový list bujon brambory smetana ocet,sůl
Postup přípravy
V hrnci osmahneme cibulku,nastrouhanou zeleninu,koření a uzeninu
přidáme brambory a zalijeme vodou,dáme bujon a vaříme do změknutí brambor.
Přidáme fazole bez nálevu a…
Rychlá brokolicová polévka
Potřebné ingredience
1 brokolici, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml smetany a mouku na zahuštění, a nakonec vegeta na dochucení, trochu muškátového oříšku.
Postup přípravy
Uvaříme brokolici do měkka, poté scedíme. Mezitím dáme vařit asi 1l vody se zeleninovým bujónem do které přidáme rozmixovanou brokolici a zahustíme smetanou s moukou. Na závěr…
**DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ**
Potřebné ingredience
250G HLÍVY ÚSTŘ., 1 LŽÍCE MÁSLA, 2 LŽÍCE OLEJE, 1 VĚTŠÍ CIBULE, 2 LŽÍCE HL.MOUKY, 1 LŽÍCE PAPRIKY, 1 KOSTKA MASOXU, 2 STROUŽKY ČESNEKU, ML. PEPŘ, DRCENÝ KMÍN, 1 LŽIČKA MAJORÁNKY, PETŘELKA A SŮL
Postup přípravy
HLÍVU POKRÁJÍME NA KOUSKY A ZALIJEME VODOU TAK, ABY BYLA POTOPENÁ, OSOLÍME, OKMÍNUJEME A VAŘÍME 25 MIN. MEZITÍM SI V HRNCI ROZHŘEJEME MÁSLO A OLEJ, VHODÍME NADROBNO NAKRÁJENOU…
Mrkvová polévka
Potřebné ingredience
3mrkve,drcený kmín,sůl,máslo,zeleninové koření - podravka,4lžíce krupice,vejce a polévkové kapání
Postup přípravy
Polévkové kapání - mouka hruba nebo polohrubá,vejce a voda
Polévka - mrkev nastrouhat na hrubo a podusit na másle s kmínem,vlít asi litr až litr a půl vody.krupici zaklechtat…
Babiččina polévka z vepřových kostí
Potřebné ingredience
Vepřová kost, kořenová zelenina, sůl, nové koření, celý pepř, hladká mouka, zakysaná smetana nebo sladká smetana + ocet.
Postup přípravy
Po zakoupení vepřového masa s kostí ponecháme na kosti trochu masa, aby zbylo do polévky. Do tlakového hrnce vložíme omytou kost, kořenovou zeleninu (3-4 mrkve, 2-3 petržele,…